Nyolc perc élet

Régóta nem játszottak ilyen jól a Kölni Cápák: a Bundesliga középmezőnyében tanyázó csapat 5:1-re intézte el a Nürnbergi Tigriseket. A 13 ezer néző mennydörgő tapsa azonban nem a hazaiak győzelmének szólt vasárnap a Köln-Arenában. Az elismerés kizárólag Robert Müllert illette. A gyógyíthatatlan agydaganatban szenvedő kapust.

A sportoló három hónappal ezelőtt esett át a második súlyos agyműtéten, és saját bevallása szerint is messze van még eredeti formájától. Mindezzel együtt a Nürnberg elleni utolsó harmadban Clayton Beddoes edző becserélte őt, s nyolc percet töltött a jégen.

- Teljesen összezavarodtam, amikor a tréner jelezte, készüljek, mert pályára küld - nyilatkozta a 28 éves német válogatott hokis, akinek a lefújás után még jó időre volt szüksége, hogy úrrá legyen érzelmein.

A kölni szurkolók többsége nem hitt a szemének, azt látva, hogy a kispadon ülő, 80-as számot viselő Müller felteszi a védőmaszkot. Beddoes a biztos vezetés tudatában döntött a mindenkit alaposan meglepő csere mellett, szorosabb állásnál aligha kockáztatott volna. S amint elmondta, Müllert a jövőben is, a lehetőségek szerint minél többször be akarja cserélni.

Mert a menthetetlenül beteg, a halállal büszkén szemben menetelő sportoló számára a jégen, meccs közben eltöltött pár perc valami nagyon fontosat jelent. Az életet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.