Hol az a mesternégyes?

"Méltó módon" fejezte be a számára csapnivalóra sikeredett esztendőt Roger Federer: nem jutott az elődöntőbe az idényzáró Mesterek Kupáján. Ez amúgy először fordul elő vele; hat korábbi részvétele során mindig ott volt a legjobb négy között, ötször döntőt játszott, ebből négyet meg is nyert.

Csakhogy azokban az években sorra győzött a Grand Slam- és Masters-tornákon, ellenben az idén az utóbbiak közül egyet sem nyert, és a US Open is csak a kakukktojás a kudarcos GS-versenyek sorában. Egy nem hivatalos világbajnoki címmel azért legalább a búcsút megédesíthette volna, ám Sanghajban előbb Gilles Simontól kapott ki, majd tegnap Andy Murray-től is vereséget szenvedett. Némi szarkazmussal azt is mondhatnánk, hogy a szemmel láthatóan nem fitt svájci mindent megtett annak érdekében, hogy kiessen. A hellyel-közzel magabiztosan nyert első szett (6:4) után a másodikban hullámvasutazott, aminek az lett a vége, hogy a skót egyenlített (6:7).

A harmadikban Murray 3:0-ra elhúzott, ám ellenfele ekkor még harcias erényeket csillogtatott: olyannyira, hogy 4:3-ra fordított. Ráadásul ő adogathatott, ami egy formában lévő Federer esetében nem sok jót ígér az ellenfélnek; a jelenlegi Federer azonban minden, csak nem a régi, ennek következtében Murray egyenlített, aztán az erejével szemlátomást elkészülő, a háromórás mérkőzés során masszőri segítséget is igénybe vevő svájci végképp megadta magát (5:7). Miután Simon a várakozásnak megfelelően simán verte a beugró cseh Stepaneket, a Vörös csoportból a francia és a skót jutott tovább, a másikból már korábban az orosz Davigyenko és a szerb Djokovics.

Ha azt vesszük, hogy a Mesterek Kupája-rendezéstől búcsúzó kínai házigazdák eredetileg Federer-Nadal döntőben reménykedtek, ettől az elődöntős négyestől aligha kapnak nevetőgörcsöt.

Federer a padlón
Federer a padlón
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.