Fedettremény

Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága tegnapi ülésén egyhangú állásfoglalással támogatta a 2013-as budapesti és balatonfüredi úszó-, műúszó-, műugró-, vízilabda-és hosszútávúszó-világbajnokság megrendezésére benyújtandó pályázatot, valamint az ehhez kapcsolódó új fővárosi fedett uszoda megépítését.

Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke szerint egy megfelelő színvonalú, multifunkcionális létesítmény megépítése 12 milliárd forintba kerülne. Két helyszín vetődött fel: az egyik a Dagály strandfürdő és a vele szemben található Erdért-sportpálya területén, a másik az Elmű-sporttelep környékén.

Gyárfás a vb-pályázat részleteivel kapcsolatban elmondta: a magyar kandidálási elképzelésekről legközelebb december 4-én, Lausanne-ban kell beszámolni a nemzetközi szövetség vezetői előtt, majd március 2-án kell benyújtani az aspirálás dokumentumait, s ezzel párhuzamosan a mellékelt kormánygaranciát is. A végső döntést július 18-án, Rómában, a következő világbajnokság helyszínén hozza meg a FINA.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.