Újra itt van

A csoportgyőzelem - s ennek nyomán, természetesen, a továbbjutás - a célja a hazai közönség előtt szereplő magyar válogatottnak a péntektől vasárnapig tartó olimpiai selejtezőn - hangzott el a tornát felvezető sajtótájékoztatón.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a Papp László Arénában először lép jégre azt követően, hogy áprilisban Szapporóban kivívta a világbajnoki elitbe jutást. A magyarok sorrendben a szerbekkel, a horvátokkal, majd a litvánokkal találkoznak. A kvartett első helyezettje jut a következő körbe, amelyben - februárban, Rigában - a lett, az ukrán és az olasz nemzeti csapat lesz a riválisa a budapesti győztesnek. Az újabb forduló legsikeresebb alakulata vehet részt a 2010-es, vancouveri olimpián. A mostani torna esélyesei a világranglistán 20. magyarok; a litvánok a 23., a horvátok a 26., a szerbek pedig a 30. helyen állnak.

A magyar keret: kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente; hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Hüffner Adrián, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Tokaji Viktor; csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Hegyi Ádám, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom.

A program. Péntek: Litvánia-Horvátország (14.30), Magyarország-Szerbia (18). Szombat: Litvánia-Szerbia (14), Magyarország-Horvátország (17.30). Vasárnap: Horvátország-Szerbia (14), Magyarország-Litvánia (17.30).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.