Olasz meló

Elég, ha David Beckham borotvapengét és alsónadrágot reklámoz majd a Milan labdarúgócsapatának tagjaként: Adriano Galliani, a klub alelnöke úgy számolt, hogy az angol válogatott középpályás leigazolása - egyetlen gól vagy beadás nélkül - tizenhárommillió eurót hoz a klub kasszájába.

David Beckham az amerikai futballbajnokság szünetét kihasználva januártól áprilisig a Milanban szerepel, majd viszszatér csapatához, a Los Angeles Galaxyhez - jelentette be Adriano Galliani, mielőtt csapata elindult volna a Heerenveen elleni UEFA Kupa-mérkőzésre. Az "ingyenes kölcsönről" beszélő alelnök szerint Beckham kereste meg őket a nyáron, a La Gazzetta dello Sport szerint viszont régebbi "szerelemről" van szó: a felek már 2005 januárjában, a középpályás tengerentúli szerződése előtt is tárgyaltak az "együttműködésről".

Beckham milánói kiruccanását a brit és az olasz sajtó egyaránt úgy értelmezi, hogy a sztárfutballista április után is a Milannál marad. A lapok biztosra veszik, hogy sokkal inkább marketingfogás, mint szakmai szempontok döntöttek az átigazolásnál. A Beckham márkanév - akár néhány hónap alatt - legalább tizenhárommillió eurót hoz a nemzetközi hírnevét és piacát erősíteni kívánó itáliai egyletnek, amelynek kiterjedt közel-keleti és ázsiai rajongótábora van. "Csapatunk most is versenyképes, de David különleges játékos" - említette Galliani, aki kikérte magának azt a véleményt, miszerint a többek között Kakát Ronaldinót és Sevcsenkót foglalkoztató Milan - a Real Madrid példája nyomán - "sztármatrica" gyűjtésére állt volna át. "Mindenki az üres stadionok miatt panaszkodik, ám a Milanra ez nem érvényes. Legutóbb hatvanötezer néző volt a lelátónkon, és Beckham még nagyobb közönséget vonz majd" - tette hozzá Galliani. Az anyagiakat a labdarúgó menedzsere november elején tisztázza Gallianival, azt viszont már most tudni lehet, hogy Beckham december 29-én a Milan dubai edzőtáborába utazik. Nem kizárt, hogy a szerződésen a Los Angeles Galaxy is keres a Milannal tervezett barátságos mérkőzések nyomán.

A harminchárom éves Beckham - saját "terméke" népszerűsítése mellett - komoly terveket sző Milánóra, főként mert még szeretne fellépni az angol válogatottban. Fabio Capello, a szigetországiak itáliai szövetségi kapitánya korábban már "üzent" ez ügyben, amikor azt nyilatkozta, hogy nála a középpályás csak akkor rúg labdába, ha játszik is. Beckham még nem akar "nyugdíjba" vonulni, már csak azért sem, mert egy válogatottbeli szereplés hiányzik neki ahhoz, hogy utolérje a legendás Bobby Moore-t, aki 108-szor lépett fel a nemzeti színekben. A játékos nem hagyná ki a 2010-es világbajnokságot sem...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.