Hírek

Monacóból rajtol jövőre a Tour de France kerékpáros körverseny: a mezőny a július 4-i nyitány után 26-án érkezik meg a hagyományos, Champs-Élysées-n felállítandó célba. A 3445 kilométeres viadalon huszonegy szakasz vár a sportolókra. (Párizs)

Korrupciós ügy érintettjeként letartóztatták Janusz Wojcikot, a lengyel labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát. A hatóságok egy 2004-es eset miatt vették őrizetbe az edzőt, aki akkoriban klubcsapatnál dolgozott. Az országban három évvel ezelőtt vesztegetési botrány robbant ki; azóta már több mint százötven személyt - klubvezetőket, trénereket, játékosokat, bírókat - hallgattak ki, illetve zártak fogdába. (Varsó)

Ezüstérmet szerzett Boros László a juniorok 50 méteres 40 vegyes számában a futócéllövő-világbajnokságon. (Plzen)

Sima vereség a 600 000 dolláros női tenisztorna első fordulójában: Pennetta (olasz)- Szávay Ágnes 6:1, 6:2. (Linz)

Vereségek a női kosárlabda Euroliga második csoportfordulójában: Besiktas (török)- Pécs 84:82 - hosszabbítás után; Venezia (olasz)-Sopron 70:59. - Kikapott a címvédő, Rátgéber László irányította együttes: Vilnius (litván)-Szpartak Moszkva (orosz) 72:64. (Isztambul, Velence, Vilnius)

Nyert a Szeged a női kosárlabda Európa Kupa első csoportfordulójában: hazai pályán 79:51-re múlta felül a svájci Neuchatelt. Kikapott viszont a Győr, amely a svéd Solna otthonában 75:71-re maradt alul.

Nyolcaddöntő (visszavágók) a labdarúgó Magyar Kupában: Újpest-Bőcs 7-0 (az újpestiek 10-0-ás összesítéssel nyerték a párharcot másodosztályú ellenfelükkel szemben); Győr- Haladás 4-0 (a győriek 6-3-mal jutottak tovább); Pápa-Kazincbarcika 1-1 (a kazincbarcikaiak 3-1-gyel bizonyult jobbnak a két NB II-es együttes rivalizálásában); Siófok-Fehérvár II 4-1 (siófokiak 8-1-gyel kerültek a következő körbe a második ligás vetélytárs ellen); REAC- Kecskemét 2-2 - hosszabbítás után (a kecskemétiek 3-3-mal, idegenben szerzett több gól nyomán várhatják a folytatást). - Mérkőzés a Liga Kupában: Vác (NBII)-Vasas 0-4.

Továbbjutott a magyar labdarúgó-válogatott a tizenkilenc éven aluliak Nyíregyházán és Tiszavasváriban zajló, első Európa-bajnoki selejtezőtornáján, miután második mérkőzésén is győzött, ezúttal 1-0-ra Azerbajdzsán csapata ellen.

Mai nyitány a labdarúgó NB I 12. fordulójában: a Debrecen este hétkor a Honvédot fogadja, a mérkőzést Iványi vezeti.

Hazai siker a női kézilabda-bajnokság rangadóján: Debrecen-Győr 24:22. Ezzel a debreceniek - nyolc forduló után - továbbra is százszázalékosak; a győriek első vereségüket szenvedték el a sorozaton.

Második lett Zahorán Ádám a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni futóversenyen, amelyen mindkét kategóriában a címvédők győztek: a férfiaknál a lengyel Jaroslaw Janicki, a nőknél a német Maria Bak végzett az élen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.