Hongkongi versenyre készül Overdose, a csodaló

A párizsi nagydíj után a hongkongi világkupán is rajthoz áll Overdose. Az alagi versenyló tulajdonosa hosszas gondolkodás után csütörtökön küldte el nevezését a december 14-én rendezendő versenyre. Mikóczy Zoltán lapunkat arról tájékoztatta, hogy hároméves csődöre változatlanul kirobbanó formában van, még nem igényli a téli pihenőt. Overdose eddigi tíz versenyéből tízet meg is nyert.

Eredményei alapján október elején indulhatott a legrangosabb megmérettetések között számon tartott francia nagydíjon, ahol ismét a mezőny leggyorsabbjának bizonyult, de futamát törölték, a megismételt versenyen pedig a tulajdonosa már - a ló érdekében - nem indította újra. A magyar ló azonban Párizsban tized másodpercre azonos időt futott az ezerméteres távon Európa legjobbjának tartott francia Marchan D'Or-ral, így a nemzetközi figyelem középpontjába került. Overdose nemrég meghívást kapott a hongkongi világkupára, ahová - Mikóczy Zoltán tudomása szerint - Marchan D'Or tulajdonosa is elküldte nevezését. (A francia ló a tavalyi futamon 6. lett.) Ha hivatalossá válik a ló hongkongi részvétele, az alagi mén már a jövő héten útnak indul, mert az ázsiai szervezők háromheti állatorvosi karantén után engedik csak rajthoz állni a távoli országokból érkező lovakat.

Mikóczy Zoltán lapunknak azt mondta, korábbi terveivel ellentétben azért döntött úgy, hogy a téli pihenő előtt még egyszer rajthoz állítja lovát, mert az Overdose iránt megnyilvánuló érdeklődésből a magyar lósport egésze profitálhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.