Ászok Budapesten

"Ez nem gyakorlat, ez éles szituáció!" - hallani az utasítást katonai akciófilmekben; amit a Papp László Sportarénában ma kezdődő szeniortorna részvevői előadnak, az sem tét nélküli gála, hanem komoly produkció lesz. A Legendák csatája elnevezésű, egyre népszerűbb, tizenkét állomásból álló sorozat tornáin csak azok a "veteránok" indulhatnak, akik pályafutásuk során egyesben Grand Slam-döntőt játszottak, Davis Kupát nyertek vagy világelsők voltak.

A parádés lista élére mindenképpen John McEnroe és Björn Borg neve kívánkozik: az egykori ádáz ellenfelek pénteken csapnak össze. A két zseni 1978 és 1981 között tizennégy partit váltott egymással, és a 7:7-es döntetlen azt jelzi, hogy egyikük sem volt képes a másik fölé kerekedni. Rajtuk kívül a wimbledoni bajnokok Zöld csoportjában szerepel még Pat Cash és Goran Ivanisevic, a Roland Garros-sztárok Vörös jelűjében pedig Sergi Bruguera, Guillermo Vilas, Thomas Muster és Henri Leconte. (Utóbbi a kakukktojás, az egyedüli, aki nem nyert GS-tornát, meg kellett elégednie az 1988-as, párizsi fináléval.)

A Taróczy Balázs "főszervezte" négynapos esemény ma fél négykor kezdődik,
a programban a következő mérkőzések szerepelnek: Bruguera-Vilas, Muster- Leconte, Ivanisevic-Borg, McEnroe-Cash. Vasárnap rendezik a dobogós helyosztókat, a döntő mérkőzés fél négykor kezdődik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.