Ezüstcsapat

A legfontosabb információk rögzítése után duzzoghatunk - vagy inkább kínunkban mosolyoghatunk - azon, hogy az elsőként említett játékosállománnyal miként lehet föllépni egy Európa-bajnokságon, de aki ismeri a sportági sajátosságokat, az tudja: a kínai invázió és általában a honosítási őrület nem az utóbbi időben kezdődött.

Igaz, hamarosan véget ér, a nemzetközi és a kontinentális szövetség ugyanis a jövőben szigorú kritériumokhoz köti a nemzetváltást. Amíg viszont a "régiek" ki nem kopnak, marad a méreg...

A döntőig bámulatosan menetelő, valamennyi riválisukat 3:0-lal elintéző magyaroknak esélyük sem volt az internacionális garnitúrával szemben. Bár Póta a világranglistán a 16. helyet elfoglaló Li Jiao ellen - 3:7-ről fordítva - megnyerte az első játszmát, a folytatásban nem tudott mit kezdeni a balkezes, tollszárfogásban játszó vetélytárs "égbe" dobott szerváival, és 3:1-re kikapott.

Ugyanilyen arányban vesztett Tóth a másik Li, a védekező stílusú Jie ellen, s amikor Lovas odaállt az asztalhoz a virágkorát nem éppen most élő, harminckilenc esztendős, szintén "bekkelő" Tyimina ellen, már sejthető volt: az addigi hárommal szemben a kedd nem a "mi" napunk lesz. És tényleg nem lett az: a magyar pingpongozó négy szoros szettet vívott a lényegében hazai pályán szereplő ex-orosszal, ám ezek közül csupán egyben győzött. Az újabb 3:1-es "zakó" Hollandia 3:0-ás sikerét és Európa-bajnoki címét jelentette, na meg azt: a magyar válogatottnak a tavalyi, belgrádi Eb-n elért első hely után ezúttal be kell érnie a másodikkal.

A férfiak vereségekkel kezdték, viszont szépen fejezték be az Eb nyitó szakaszát. A felső osztályba csak a múlt évben feljutott együttes biztosan kapaszkodott meg az elitben: a tegnapi utolsó helyosztón - noha Pázsy Ferenc mellett most két fiatal, Nagy Krisztián és Zombori Dávid alkotta a hármast - 3:1-re múlta felül a horvát triót.

Az aranyérem a tavaly is diadalmaskodó németeké lett, miután a döntőben 3:2-re legyőzték a fehéroroszokat. A döntő meccsen Dmitrij Ovcsarov nyert Vitalij Necsvedovics ellen...

Az Európa-bajnokság mától vasárnapig az egyéni küzdelmekkel folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.