hírek

Benyújtotta pályázatát a 2014-es A csoportos világbajnokság rendezésére a Magyar Jégkorong Szövetség; az eseménynek Budapest és Székesfehérvár adna otthont. A magyarok mellett a fehéroroszok, a csehek, a lettek és az ukránok kandidálnak a vb házigazdai szerepkörére.

Kanadai csatárt szerződtetett az Alba Volán jégkorongcsapata: a huszonhét éves Nathan Martz a norvég élvonalban szereplő Storhamar együttesétől érkezik a székesfehérvári bajnoki címvédőhöz.

Ötéves rekord dőlt meg az olasz élvonalban, miután a húsz futballklub összesen 444,7 millió eurót költött a nyáron játékosvásárlásra. A Serie A ezzel második az angol Premier League mögött, megelőzve a spanyol Primera Divisiónt. Összehasonlításul: a német Bundesliga tizennyolc egyesülete mindössze 150,9 millió eurót fordított új labdarúgók megszerzésére. (Róma)

Hatvanegy év szünet után lép újra kubai földön pályára az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja. A történelminek mondható, szombati, havannai találkozót a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezői keretében rendezik. (Miami)

Felcserélik a Gusztáv hurrikán miatt a szombati Jamaica-Mexikó világbajnoki selejtezőmérkőzés pályaválasztói jogát - így döntött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. A találkozó helyszíne eredetileg Jamaica fővárosa, Kingston lett volna, ám a hurrikán olyan pusztítást végzett a karibi térségben, hogy jobbnak látták, ha a szeptemberi 6-i összecsapást inkább Mexikóvárosban rendezik meg.
(Zürich)

Edzés közben rosszul lett, összeesett és eszméletét vesztette Gahwagi Nebil,
a Diósgyőr tizenkilenc éves labdarúgója. A sportolót
a miskolci kórház intenzív osztályán kezelik.

Újabb PGA Tour-versenyt nyert a korábbi világelső golfozó, Vijah Singh azt követően, hogy egy hete, Paramusban is győzött. A Fidzsi-szigeteki játékos az utolsó napon nyújtott szenzációs produkciójának köszönhetően lett első, öt ütéssel megelőzve
a harmadik nap után még vezető, kanadai Mike Weirt. Sikeréért - a múlt hetihez hasonlóan - ezúttal is 1,26 millió dollárt vehetett át, így megelőzte az éves kereseti listán a jelenleg sérült, 5,8 millió dollárnál tartó, amerikai extraklasszist, Tiger Woodsot. (Norton)

Négy nappal a rajt előtt csaknem 1,2 millió jegy
- az összes belépő mintegy háromnegyede - elkelt a pekingi paralimpiai játékokra. Az értékesített tikettek közül 300 ezret ingyen osztottak szét főleg egyetemisták, illetve fogyatékkal élők között. (Peking)

Ausztriába, az osztrák bajnok aon hotVolleys csapatához szerződött Németh Szabolcs röplabdázó. A 22 éves válogatott játékos az előző idényben az olasz Avellinó együttesében szerepelt. (Bécs)

Lengyel ellenfelét legyőzve bejutott a tizenhat közé a kieséses rendszerű női sakkvilágbajnokságon a magyar olimpiai válogatott éltáblása, Hoang Thanh Trang, aki a nyolcaddöntőben a világranglistán a második helyen álló, indiai Humpy Koneruval játszik. (Nalcsik)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.