A szíved ver, Oliver...

Tizennyolc évvel azután, hogy a Karlsruhe együttesében bemutatkozott a Bundesligában, ma este Münchenben, a Bayern-Németország gálamérkőzésen végleg elbúcsúzik Oliver Kahn. A harminckilenc esztendős futballistát - stílszerűen - Sepp Maier készíti fel az utolsó fellépésre: kapuslegendához kapuslegenda passzol...

Kahnt egyébként éppen Maier szorítja ki minden idők német tizenegyéből - nem "csak" azzal, hogy világbajnoki címet is nyert -, hiszen a válogatottsági rangsorban (az egykori NDK legjobbjait nem számítva) csupán az 1974-ben vb-aranyérmet nyert játékos előzi meg az ünnepeltet a kapusok közül. Az örök Nationalelf: Maier (95-szörös válogatott) - Vogts (96), Beckenbauer (103), Kohler (105), Brehme (86) - Hässler (101), Matthäus (150), Ballack (87), Rummenigge (95) - Klinsmann (108), Völler (90). Kahn 86 szerepléssel osztozik a 11-12. helyen Brehmével.

Az elköszönő sztár 557 német első osztályú mérkőzésen szerepelt, nyolcszor volt bajnok, hatszor hazai kupagyőztes, és egyszer-egyszer nyert klub Világ Kupát, Bajnokok Ligája-trófeát, UEFA Kupát, s nem utolsó- (sőt, inkább első-) sorban vb-ezüstérmet.

A záróra alkalmával - mint különleges karrierje során anynyiszor - telt ház, 69 ezer néző várja...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.