Luxemburg grófja

Ezúttal viszont már ott van a legjobb tizenhat között, miután alig 248 perc alatt öt játszmában legyőzte a 18. helyen kiemelt Nicolas Almagrót.

Muller az első fordulóban egy nevesincs franciát búcsúztatott, a másodikban viszont az annál ismertebb Tommy Haast gyűrte le, ugyancsak öt szettben. A huszonhárom éves spanyol ellen - akárcsak a némettel szemben - kétjátszmás hátrányból sikerült fordítania, ezért kérdés, hogy mennyi erőt pazarolt el a három győzelem során. Nem lehet azt állítani, hogy Muller ideges típus volna: Almagrónak már csak a harmadik szett rövidítését kellett volna megnyernie a továbbjutáshoz, ám abban a luxemburgi győzött, ahogyan a negyedik játszma tie-breakjében is. És ha már egyenlített, hát "hozta" az ötödik játszmát is, miután 5:5 után csak ő nyert játékot. Az természetes, hogy - hórihorgas termetét kihasználva - 38 ászt ütött, az viszont játékának színvonaláról árulkodik, hogy 57 ki nem kényszerített hibával könnyítette vetélytársa dolgát. A vége 6:7, 3:6, 7:6, 7:6, 7:5 lett; Muller következő ellenfele az ötödik helyen kiemelt orosz Davigyenko lesz, akivel eddig kétszer játszott, és mindkétszer kikapott tőle.

A luxemburgihoz hasonlóan nagyot alakít Flushing Meadow-ban Nishikori Kei, aki 126.-ként szintén ott van a legjobb tizenhat között. A mindössze tizenkilenc éves japán a spanyol Ferrer (4.) ötjátszmás legyőzésével hívta föl magára a figyelmet, így élete első US Openjén már az argentin Del Potro elleni csatára készülhet.

Az állítólagos bokasérülését jól titkoló Novak Djokovics 7:6-ra elvesztette az első játszmát az egyre meggyőzőbb horvát Cilic ellen, ám három szoros (7:5, 6:4, 7:6) szettel fordítani tudott. A spanyol Verdasco (13.) viszont kiesett, miután három sima játszmában kikapott az orosz Andrejevtől (23.). Az immár csak világranglista-második Roger Federer egyelőre meggyőzően halad előre, legalábbis erről tanúskodik a cseh Stepanek (28.) elleni 6:3, 6:3, 6:2.

A nőknél a tavaly általános megrökönyödésre wimbledoni döntőt játszó francia Bartoli (12.) a US Open valaha volt leghosszabb női mérkőzésén -3 óra 5 perc -, az eredmény alakulását illetően tipikus hölgytalálkozón kapott ki az osztrák Bammertől (7:6, 0:6, 6:4), a szerb Jankovics (2.) pedig a szokásos szettvesztéssel jutott túl a dán Wozniackin. A hölgyeknél az orosz Gyementyeva, a svájci Schnyder, valamint Bammer és Jankovics már a legjobb nyolc között van.

Muller a
Muller a "maratonin"
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.