Lábról lábra

Miként a csoportkör zárultával, úgy most, a nyolcaddöntő befejezése után is beszédes számadatokra lehet lelni, még ha tudjuk is: a statisztika a papírformához hasonlóan nem lép pályára az Európa-bajnokságon.

A gólátlag emelkedett a csoportkörhöz képest: akkor 1,91 gól esett meccsenként, a nyolcaddöntőben ez a szám: 2,375.

Tizennégy játékos szerzett egynél több gólt. A lista élén áll három-három góljával a walesi Bale, a francia Griezmann és a spanyol Morata, míg két-két gólos Blasz­czykowski (lengyel), Brady (ír), C. Ronaldo, Nani (mindkettő portugál), Dzsudzsák, Lukaku (belga), Gomez (német), Payet (francia), Pellé (olasz), Perisic (horvát), Stancu (román).

A legtöbb gólpassz (három) a belga Hazard nevéhez fűződik, két-két asszisztja van De Bruyne-nek (szintén belga), C. Ronaldónak, Ramsey-nek (walesi) és Arnasonnak (izlandi).

Hármas holtversenyben a németek, a spanyolok és a svájciak passzoltak a legpontosabban (91-91 százalék), őket az angolok (88) és a franciák (87) követik.

A labdabirtoklási arányban egyedül állnak az élen a németek, átlagban 64 százalékos mutatójukkal, 2. Spanyolország (61), 3. Anglia (59), 4. Svájc (58), 5. Portugália (56).

Nem unatkozott az izlandi kapus, Haldorsson, aki a legtöbbször védett (23), 2–3. Király és McGovern (északír) 17-17, 4–5. Courtois (belga) és Kozacik (szlovák) 16-16.

Két sárga lapja miatt nem játszhat a következő meccsen a belga Vermaelen, a francia Kanté és Rami, valamint az olasz ­Motta.

Kalap, kabát

Bár az idei Európa-­bajnokságon váratlanul sok mérkőzésnapon volt esős, hűvös idő, nem ez az oka, hogy már négy szövetségi kapitány is vette a kalapját. Önként mondott le a kudarcot jelentő kiesést köve­tően Anghel Iordanescu román, ­Leonyid Szluckij orosz, Mihajlo Fomenko ukrán szakvezető. A jövőben az angol válogatott kispadján is más ül majd, ugyanis Roy Hodgson, a csúfosan szereplő együttes szakvezetője is bejelentette távozását.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.