Újra közfelkiáltással Aján az IWF elnöke

Akárcsak legutóbb, most is közfelkiáltással választotta elnöknek Aján Tamást a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) tisztújító kongresszusa.

A madridi fórum voksai nyomán a hetvenéves magyar sportdiplomata a harmadik elnöki ciklusát kezdi meg – tájékoztatta honlapunkat Dobor Dezső, a szervezet szóvivője.

Aján Tamás – aki 1976-tól 2000-ig főtitkárként irányította, 2000 óta pedig első emberként vezeti az IWF-et – ellenjelölt nélkül indult. A szavazáson 132 ország delegáltjai képviseltették magukat, s szavaztak Ajánnak egyöntetűen bizalmat. Ajánon kívül magyar elöljáró pillanatnyilag nem tölt be elnöki tisztet világszövetségben.

– Soha ennyien nem vettek részt a voksolásban, a különböző tisztekre száztizenheten jelentkeztek. Ez annak a jele, hogy a súlyemelés erős és népszerű sportág – nyilatkozta Aján a távirati irodának. – Egyhangúlag, tapssal és ovációval köszöntve választottak meg, ami felemelő érzés a számomra. Azt is örömmel fogadtam, és igazán jólesett, hogy még a szavazás előtt levélben köszöntötte a szövetséget és személy szerint engem Jacques Rogge, a NOB elnöke, aki elismeréssel szólt a munkánkról, eddigi tevékenységünkről.

Az IWF új főtitkára a kínai Ma Wenguang, a Kínai Súlyemelő Szövetség elnöke lett.

Aján Tamás
Aján Tamás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.