Aranyérmes lett a becsapottakat is befogadó magyar csapat

Megnyerte a magyar női kosárlabda-válogatott a plusz harmincöt évesek mezőnyében a Sydneyben rendezett Szenior Világjátékokat: a végig kiélezett döntőben 53:44-re győzött az észtek ellen.

Zsolnay Gyöngyi csapatkapitány - korábbi sokszoros válogatott, Euroliga-bronzérmes játékos - a következőket nyilatkozta az ünnepélyes eredményhirdetés után: „Két évig készültünk a világjátékokra. Mindent annak rendeltünk alá, hogy sikeresen szerepelhessünk. Büszke vagyok a csapatra és arra, hogy örömet okozhattunk hazánknak, az otthoni sportbarátoknak, a magyar kosárlabdázók népes táborának. Rajta kívül olyan egykori élvonalbeli kosárlabdázók alkotják a társulatot, mint Rausch Anikó, Kosjár Katalin, Rónaszéki Szilvia, Horváth Edit, Klucsik Ágnes, Maracskó Barbara, Bérczi Katalin.

Ez ám a plusz: a 35+ korcsoportban győztes együttes.

Mint köztudomású: a magyar együttes három negyven év feletti tagja kalandos úton jutott ki Ausztráliába, miután egy hazai utazási iroda - azóta már előzetes letartóztatásban lévő vezetője - becsapta őket (a befizetett jegy ellenére törölte foglalásukat). Az úgynevezett 40+ csapat nagyobb része a bűncselekmény nyomán itthon maradt, három mégis kiutazó, pórul járt versenyzőtársukat a mostani aranyérmesek befogadták, és pótlólagosan benevezték saját alakulatukba.

Külön érdekesség, hogy az ominózus 40+ kategóriában végül a több mint egy évtizedig Magyarországon szereplő Jolanta Vilutyte vezette litvánok diadalmaskodtak.

A Szenior Világjátékok a világ egyik legnagyobb sporteseménye, amelyet négyévente rendeznek. A legutóbbi versenyeknek a kanadai Edmonton adott otthont, 2013- ban pedig az olaszországi Torinó lesz az esemény házigazdája. A mostani vetélkedőt - amelyen csaknem száz ország közel harmincezer versenyzője lépett fel - a sydneyi olimpia helyszínein rendezték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.