Kósa is elutazik Messiékhez Barcelonába

A Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) küldöttsége csütörtökön Barcelonába utazik elsősorban az FC Barcelona utánpótlásképzésének tanulmányozására.

A DLA tulajdonosainak - debreceni önkormányzat, DVSC, Debreceni Egyetem (DE) - vezetőiből álló delegáció vasárnapig ismerkedik a katalán klub létesítményeivel és szakmai működésével - mondta el Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere szerdán sajtótájékoztatón a DLA pallagi edzőcentrumában.

Kósa Lajost a látogatáson fogadja majd Barcelona polgármestere, illetve Bács Zoltán, a DE gazdasági főigazgatója is találkozik a katalán város egyetemén működő orvosi kar dékánjával, akivel a sportorvosi képzések lehetőségéről fognak tárgyalni.

A kiutazással - amelyet a DLA pályázaton nyert pénzből finanszíroz - viszonozzák az FC Barcelona vezetőségének 2012. szeptemberi debreceni látogatását.

Kósa Lajos kiemelte: akkor a katalánok még csak látványterveket tekinthettek meg, mára azonban a pallagi edzőcentrum elkészült és májusban nyit a Nagyerdei Stadion is, vagyis immár világszínvonalú infrastruktúrát tudhat magáénak Debrecen. A mostani látogatás távlati céljai közt említette az edzőképzésben és az utánpótlás akadémiák játékosai közt kialakítandó csereprogramokat, képzéseken való részvételt. A DLA-t alkalmassá szeretnék tenni arra, hogy az európai főtrendeket elérje az utánpótlásképzésben - fűzte hozzá.

Kósa Lajos a barcelonai városvezetéssel folytatandó tárgyalásáról elmondta: a futball lesz az alap, a kiindulópont, amelyre építve szorosabb - akár testvérvárosi - kapcsolatot szeretnének kialakítani.

Herczeg András, a DLA igazgatója kiemelte: a világon az egyik legjobban felépített játékosképzés folyik az FC Barcelonánál. Új stílust, új filozófiát hozhat Debrecenbe egy rendszeres kapcsolat a katalán klubbal.

Szima Gábor, a DVSC klubelnöke jelezte: a következő lépés az lehet, hogy hét-nyolc debreceni edző 10-15 napos tanulmányúton vegyen részt a katalánoknál, ezt a látogatáson is fel fogják vetni.

A sajtótájékoztatón kitértek az új Nagyerdei Stadionra is, amelyben február végén elkezdik a székek szerelését. Február 3-án veszi kezdetét a bérletek árusítása a tavaszi szezonra, az új stadionban pedig a jelenlegi mintegy kétezer bérletesnek elővásárlási joga lesz - mondta Szima Gábor. A klubelnök a folyamatos és sikeres nemzetközi szerepléshez szükségesnek tartja a jelenleg hárommillió eurós költségvetés közelítését a jelenlegi magyar élmezőnyéhez, ami nyolc-tízmillió eurót jelent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.