Kósa is szembemegy Kubatovval

Bár túl sokan nem járnak itthon futballmeccsekre, a keveseknek nem tetszik a rendszer, vagyis az, hogy csak szurkolói kártyával lehet belépni a stadionokba, a fideszes pártigazgató Kubatov Gábor klubelnök irányította FTC pályájára pedig vénaszkenner „enged” be.

Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szintén fideszes elnöke szerint új, nézőbarát szabályozási környezetet kell teremteni, mert „ma kifejezetten kényelmetlen labdarúgó-mérkőzésre járni”. Hozzátette: arra ügyelni kell, hogy a biztonság ne csökkenjen.

A módosítások parlamenti beterjesztése előtt széles körű egyeztetés kezdődött. Kikérik a drukkerek véleményét is, beleértve azokét a szervezett csoportokét, amelyek az előző évadban – tiltakozásul a kártya bevezetése ellen – nem jártak meccsre. Kósa úgy véli: meg kell szüntetni a vendégszurkolók szervezett, szerinte „kifejezetten nézőriasztó” utaztatását a találkozókra. Az erőszakos cselekedetekkel szemben viszont gyors és határozott fellépést tartana helyesnek. Mint megjegyezte, egyelőre a jogalkotó, a parlament szándékát sokszor nem valósítja meg a jogalkalmazó, a rendőrség.

A kártyarendszert egyébként Kósa sem törölné el, de kikérné az adatvédelmi ombudsman álláspontját, mert szerinte az MLSZ olyan adatnyilvántartást vezet, mintha hatóság lenne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.