Könnyed darab

A hét végén nagyüzem volt  teniszben: Londonban megkezdődött az ATP-világbajnokság, az első meccsen a világranglista-vezető szerb Djokovics könnyedén nyert a japán Nisikori ellen. Prágában a Fed Kupa-döntőt a cseh nők nyerték meg.

Aki a vasárnapi ebéd után komótosan készülődött a férfi-világbajnokság egyéni versenyének nyitómérkőzésére, akár le is maradhatott a látnivalóról: a világelső szerb Novak Djokovics alig több mint egy óra alatt kézfogásra késztette japán vetélytársát. A legutóbbi három vb nyertese zsinórban 15. meccsén győzött a szezonzáró szupertornán: ezúttal 6:1, 6:1-re a mezőnybe 8. helyen épp csak hogy „becsúszott”  japán Kei Nisikori ellen.

A hétmillió dollár összdíjazású londoni viadal Stan Smith csoportjának másik összecsapása a hatszoros világbajnok svájci Roger Federer (3.) és a cseh Tomas Berdych (6.) között lapzárta után fejeződött be.

A másik négyesben szereplők (Nastase kvartett) ma kezdenek: a brit Andy Murray (2.) a spanyol David Ferrerrel (7.) csatázik, majd a svájci Stanislas Wawrinka (4.) és a szintén spanyol Rafael Nadal (5.) lép a londoni O2 Aréna publikuma elé.
A nyolc legjobb kettős vasárnapi rajtjánál örvendezhetett a hazai publikum. Nem csupán azért, mert  – ellentétben a gyors „knock outtal” záruló egyéni csatával – ez a találkozó csaknem két óráig tartó, késhegyig menő küzdelmet hozott, a brit honfiúi boldogság az eredmény alakulásának is szólt, hiszen az idősebbik Murray fivér, ­Jaime az ausztrál John Peers társaként 7:6, 3:6, 11-9-re győzött a ­Simone Bolleli, Fabio Fognini olasz kettős ­ellen.

Izgalmas befejezésnek lehettek szemtanúi a nézők a női csapat-világbajnokság hét végi prágai döntőjében is, ahol a cseh–orosz mérkőzésen 2:2-es állásnál a párosok meccsén dőlt el a trófea sorsa. Előzőleg a hazaiak mindkét játékosa nyerni tudott a második számú orosz játékos, Anasztazia Pavljucsenkova ellen, ám a látogatók sztárjátékosa, Marija Sarapova hátán vitte csapatát, s Karolina Pliskova, majd a rangadón a kétszeres wimbledoni bajnoknő Petra Kvitova ellen is győzött, életben tartva az orosz reményeket. A kettesek küzdelmét végül a hazai aranyművesek (Pliskova, Barbora Strycova) 4:6, 6:3, 6:2-re nyerték, így a cseh együttes megismételte tavalyi sikerét, s így kilencedszer szerezte meg a Fed Kupát.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.