Klicsko simán jobb volt Povetkinnél

A több fogást, és ölelkezést mint ütést hozó mérkőzésen Vlagyimir Klicsko simán legyőzte kihívóját, az orosz Alekszadr Povetkint.

Az ukrán világbajnok így megvédte az IBF, a WBA, a WBO és az IBO nehézsúlyú világbajnoki címét, miután mindhárom pontozó egyhangú pontozással - 119-104 arányban - jobbnak látta ellenfelénél. Povetkinre háromszor is számolni kellett, de végül az orosz végigbírta a tizenkét menetet.

Az első menetben Povetkin igyekezett ütőtávon belülre érni, de Klicsko jól tartotta távol, vagy fogta le orosz ellenfelét. Povetkin a második menetben is igyekezett eltalálni Klicskót, aki azonban egy remek balhoroggal padlóra küldte ellenfelét. Klicsko a 4., 5. és 6. menetben is tartotta fölényét. A 6. menetben az ukrán megpihent, ezt jórészt az orosz vállain tette. A 7. menetben egy bal-jobb kombináció után ismét számolni kellett Povetkinre, aki fél perc után először ment bele a közelharcba, ennek eredménye újabb és újabb számolás lett. Az ukrán lassan felőrölte ellenfelét, a két olimpiai bajnok csatája egyoldalúvá vált. A hátralévő menetekben a képlet már nem változott, Klicsko simán megnyerte a mérkőzést.

Az ukrán bajnok 2004 óta veretlen, s 64 profi mérkőzéséből 61-et megnyert. A WBA normál világbajnoki címét védő, 34 éves Povetkin 28 sikeres meccsen volt túl a profik között, ez volt az első veresége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.