Klicsko leverte riválisát, aki sírni kezdett

Vitalij Klicsko megvédte a Boksz Világ Tanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét: a Los Angelesben - magyar idő szerint vasárnap hajnalban - vívott csatában Chris Arreola a tizedik menetig bírta az iramot az ukrán címvédő ellen.

Az összecsapás során az ukrán világbajnok mindvégig uralta a ringet. Ellenfele, Cris Arreola nyomult előre, megpróbált az ukrán óriás közelébe férkőzni, de minden próbálkozását Klicsko kemény és pontos ütésekkel hárította. A tizedik menet után az edző nem engedte tovább harcolni Cris Arreolát, így a meccs technikai KO-val ért véget.

A küzdelem után Cris Arreola könnybe lábadt szemekkel kért bocsánatot a hazai közönségtől, és elismerte tehetetlenségét Klicskóval szemben. "Egyszerűen nem tudtam őt elérni. Bármit is tettem, ellentámadott" - mondta Arreola.

A Staples Centerben megrendezett ringcsata előtt általános volt a vélemény, hogy a mexikói gyökerű, de már Los Angelesben született Arreola nem tudja letaszítani a királykategória trónjáról az ukrán óriást, aki részben szintén "hazai" környezetben lépett a kötelek közé, mivel családjával évek óta ebben a városban él. A 38 éves Klicskónak ráadásul a "helyismerete" is nagyobb volt, hiszen a mostani volt a harmadik fellépése a Staples Centerben.

A 201 centi magas világbajnok 40. profi meccsét nyerte meg, s két vereség mellett eddigi 38 mérkőzésből 37-et kiütéssel nyert. A 28 éves, 193 centire nőtt Arreola most 28-szor lépett szorítóba a hivatásosok között, és most kapott ki először. A kihívó a címmeccs előtt arra helyezte a hangsúlyt, hogy szeretne meglepetést okozni, s plusz hajtóerőt jelent számára, hogy mexikóiként ő lehet a boksztörténelem első nehézsúlyú világbajnoka, ha megveri Klicskót.

Megy a bal (és a jobb). Arreola tehetetlen volt Klicskóval szemben
Vitali Klitschko (R) of Ukraine punches Cristobal Arreola of the U.S. during their WBC Heavyweight Championship boxing bout at the Staples Center in Los Angeles, California September 26, 2009. Klitschko won the fight after the referee stopped the bout at the end of the 10th round. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES SPORT BOXING)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.