Kivonul a bajnokcsapat a világbajnokságból

A 2012-es szezon végén a Chevrolet kivonul a Túraautó Világbajnokságból, (WTCC) de továbbra is részt vesz az IndyCar és a GT versenyein.

Mint derült éhből, a villámcsapás, úgy érte a diadalmas csapatot a hír. A Chevrolet WTCC pilótái Yvan Muller, Rob Huff és Alain Menu a 2011-es versenysorozatban az első három helyen végeztek, és ezt a teljesítményt a versenyek történelme során egyik versenytársunk sem tudta elérni. Az idei sorozatban is az élen állnak a pilóták viadalán. 

A Chevrolet a motorsport és marketing programjainak részletes elemzését követően úgy döntött, hogy a 2012-es versenysorozat végén kivonul a Túraautó Világbajnokságból. A nyolc éve tartó szereplés eredménye kétszeres első helyezés a pilóták és a konstruktőrök versenyében, valamint 59 megnyert futam. A Cruze, mint a márka legnagyobb darabszámban értékesített modellje, a Chevrolet versenycsapat hatékony támogatásával a versenypályán is bizonyított három egymást követő év során egy erős megmérettetésben a motorsport nagyjaival. A bejelentés időzítése a szezon közepén lehetőséget ad a csapatnak és az RML partnernek felkészülni az elkövetkező változásokra.

A Chevrolet WTCC csapata jelenleg élen áll a versenysorozat mindkét rangsorában és a továbbiakban is elkötelezett az idei két világbajnoki titulus megszerzésében. Ezzel egyidejűleg a Chevrolet a továbbiakban is jelen lesz világszerte az autósport egyéb versenysorozataiban, mint például az IndyCar vagy a GT versenyei.

Susan Docherty, Chevrolet Europe elnök vezérigazgató: „A motorsport és marketing programjaink részletes elemzését követően döntöttünk úgy, hogy a 2012-es idény végeztével kivonulunk a FIA Túraautó Világbajnokságból és a Chevrolet-márkaerősítő kezdeményezéseinket más területekre összpontosítjuk. Rendkívül büszkék vagyunk a kétszeri dupla világbajnoki titulusra, valamint az 59 megnyert futamra az elmúlt nyolc év során. Szereplésünk a WTCC sorozatban, nagymértékben hozzájárult a márka megerősödéséhez Európában és világszerte egyaránt. Az RML-mel partnerségben közösen az idén is magasra tettük a mércét és harmadszor is szándékunkban áll a világbajnoki címek begyűjtése.

Eric Nève, Chevrolet Motorsport igazgató : „Természetesen nagyon vegyes érzelmek kísérik ezt a mai bejelentést. Az elmúlt időszak egy rendkívüli utazás volt számunkra, az első év kezdetétől, a kétszeres világbajnoki cím megszerzéséig. Rendkívül büszkék vagyunk a sikereinkre, hogy megszereztük a GM történelmében az első FIA világbajnoki titulust. Köszönjük és elismeréssel tartozunk a WTCC, az RML szervezetének, a pilótáinknak, partnereinknek és rajongóinknak. Most minden erőnkkel a szezon további részére fókuszálunk, hogy a Chevrolet harmadszor is dupla világbajnok legyen.”

Ray Mallock, RML igazgató : „Az RML-nél mindannyian büszkék vagyunk a Chevrolet számára megnyert WTCC bajnokságokra. Szeretném megköszönni Ericnek, a Chevroletnek és a General Motorsnak az eredményes együttműködést. Az elmúlt nyolc évben kulcsszerepet játszottunk a Chevrolet márka nemzetközi hírnevének megerősítésében. A közös program sikere jelentősen hozzájárult az RML márkanév globális elismeréséhez is. Az RML több jelentős autómárka motorsport és utcai autós marketing programját támogatja. Az ilyen jellegű tevékenységeink továbbra is folyamatosan bővülnek, az érdeklődő autógyártók száma nagyobb, mint bármikor ezelőtt. Továbbra is a célunk a győzelem minden kategóriában, amelyben versenybe szállunk. Felesleges hangsúlyozni, hogy természetesen az egész RML csapat a továbbiakban is teljes erővel összpontosít a 2012-es WTCC sorozat megnyerésére mind a pilóták, mind pedig a konstruktőrök kategóriájában.”

Kibérelték a vezető helyeket a Chevroletek
Kibérelték a vezető helyeket a Chevroletek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.