Kiütheti Klicsko a fertőzött riválist

Noha előzetesen a "kit érdekel?" kérdéskört is megjárta a nehézsúly - a sportág királykategóriája - szombat éjszakai ütközetének fölvezetése, jelentjük: Vlagyimir Klicsko és Ruszlan Csagajev gelsenkircheni mérkőzése az elmúlt hetek viszontagságai ellenére is komoly érdeklődést vonz.

Elsősorban a kvázi balhékról... Klicsko ma az HBO által favorizált David Haye ellen bokszolt volna a Schalke labdarúgócsapatának arénájában, ellenben brit kollégája megsérült, így az Universum-menedzsment sebtében előrántotta az üzbég bajnokot, aki azonban eredetileg május 30-án, Nyikolaj Valujevvel csatázott volna, ám azon meccs előtt hepatitis B-vírust fedeztek fel a szervezetében, minek nyomán - fertőzésveszélyre hivatkozva - a Helsinkit megmozgató párviadalt ugyancsak törölték. S hogy még tovább kuszálódjanak a szálak: az HBO a Klicsko-Csagajev párharc közvetítését rögvest lemondta - a csatornának az üzbég nem annyira "pálya"-, s miközben Haye, valamint a tévétársaság az összecsapás háromhetes elhalasztására tett javaslatot, az ukrán öklözőt ez már nem érdekelte: "Június huszadikán mindenképpen szorítóba lépek, mert nem akarok a rajongóimnak csalódást okozni."

Nem kockáztatott: a valamivel több mint hatvenezres Schalke Arena már megtelt a gálára, amit - az HBO kiválása ellenére is - száz országban láthatnak majd.

S hát gyönge meccs így se várható. Az esélyebbnek talált Klicsko (52 győzelem, 3 vereség) három szervezet, a neves WBO és IBF, továbbá a kevéssé patinás IBO, míg a fordított alapállású Csagajev (25 siker, 1 döntetlen) a nagy múltú WBA legjobbja. (Haye a WBO első számú kihívói pozícióját foglalja el.) Más kérdés, hogy Klicsko két héttel ezelőttig még a jobbkezes Haye-re gyúrt, így gyorstalpalószerűen kellett felkészülési szisztémát váltania... Szintén "továbbgondolásra" érdemes: miként lehetséges, hogy Csagajev hirtelen alkalmas lett a bokszra - a szervező Universum szerint "nem fertőző", vagyis az... -, ha három hete szigorúan "eltiltatták"? Az üzbég amúgy - éppen e vírusos ügye folytán - jelenleg "felfüggesztett" bajnok a WBA-nél, így nehéz lenne megmondani, mi a helyzet azzal az övvel...

Ennyi "zakkant" momentum után aztán még az is lehet, hogy az év meccse következik. A fordulatokat tekintve máris az...

Klicsko és Csagajev:
akkor kezdhetjük?
Klicsko és Csagajev: akkor kezdhetjük?
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.