Kiss Balázs újabb nagy mutatványa

Kiss Balázs megnyerte a 96 kg-os kategória küzdelmeit a szombathelyi kötöttfogású Magyar Arany Nagydíjon; Rizmayer György harmadik lett a huszonhat ország több mint 180 sportolóját felvonultató eseményen.

A világbajnoki címvédő Kiss a döntőben az ukrán Timcsenkóval csapott össze. A sportág huszonötödik magyar vb-aranyérmese nyolc másodperc után gyönyörűen elkapta ellenfele jobb karját, s szép válldobással szerzett három pontot, amely a menet végig kitartott. A második két percben Kiss újra megmutatta, miért lett a múlt évi vb legjobbja: harminc másodperc után mintaszerűen került riválisa mögé, majd jól pörgetett, eldöntve ezzel a meccset. „Iskolabirkózás" - jegyezték meg többen a vasárnapi finálét követően.

A mindössze tizenkilenc éves Rizmayer az aznapi bronzmérkőzésen a horvát Hogac ellen lépett szőnyegre, s ismét kiválóan birkózott. Az első menetet 3:1-re, a másodikat 6:1-re hozta, így harmadik pozíciójához kétség nem férhetett.

A magyar garnitúra három dobogós helyezést ért el a vetélkedőn; még a szombati küzdelmek során Deák Bárdos Mihály (120 kg) végzett harmadikként. „Azt kaptam a versenytől, amit vártam; két érmet szerettünk volna, három lett belőle, ráadásul Kiss az első helyen végzett" - nyilatkozta elégedetten Struhács György, a hazai csapat szövetségi kapitánya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.