Kiss után most már Gyárfás a célkeresztben

Kiss László ügyében megszólalt Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke. A Demokratikus Koalíció közleményben követeli Gyárfás lemondását, a Liberálisok pedig a nők emberi méltóságának tiszteletét kéri számon rajta.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) el­nöke arra hívja fel az újságírókat és a kiadókat, hogy a hivatal eljárásának lezárultáig ne hozzanak nyilvánosságra újabb részleteket Kiss László volt úszószövetségi kapitány 1961-ben elkövetett bűncselekményéről és az 1962-es ítéletről.

Péterfalvi ­Attila az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a NAIH eljárást folytat az ügyben, tisztázandó, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogot ki és mennyiben sértette meg. Mivel a sajtóban megjelent híradások alapján megalapozottan feltételezhető, hogy a levéltár felé újabb kérés érkezhet Kiss László ítéletének megismerése tárgyában, illetve a már kikért ítélet alapján újabb részletek közlésével további írások is megjelenhetnek a sajtóban, Péterfalvi felhívta a sajtótermékek szerkesztőségeit és kiadóit és mindazokat, akik az üggyel összefüggésben bármilyen dokumentummal rendelkeznek, hogy az eljárás lezárá­sáig tartózkodjanak az újabb részletek nyilvánosságra hozatalától.

A távirati irodához eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció pénteken lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét, amiért részt vett Kiss László „bűnének relativizálásában", ezzel pedig elfogadhatatlanná vált. Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője szerint Gyárfásék „deklarálták, hogy számukra semmit sem ér az em­beri méltóság. Egy ilyen sportvezetői gárda nem méltó arra, hogy 2017-ben az egész világ úszótársadalmát vendégül lássa hazánkban."

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.