Kirúgták Mourinhót

A Chelsea menesztette José Mourinho menedzsert – adta hírül a BBC Sport, a Sky Sports és a Guardian. A londoni labdarúgócsapat katasztrofálisan szerepel a 2015–2016-os szezonban, a Premier League tabelláján csak a 16. helyen áll.

A Chelsea vezetősége szerda este rendkívüli ülést tartott, hogy megvitassa, szükséges-e az edzőváltás, a választ a döntéssel meg is kaptuk - írja a Nemzeti Sport Online.

„A Chelsea-nél mindenki nagyon köszöni Josénak azt a hatalmas munkát, amelyet a tavalyelőtti visszatérése óta elvégzett. A három bajnoki címmel, az FA-kupa-győzelemmel, a Szuperkupa-győzelemmel és a három Ligakupa-címmel, amelyeket két itteni periódusa alatt megszerzett, száztíz éves történetünk legeredményesebb menedzsere lett.

A mostani eredményekkel azonban José és a vezetőség sem elégedett, és mindkét fél úgy látja a legjobbnak, ha elválnak útjaink" – áll a klub által kiadott közleményben.Mourinho először 2004-től 2007-ig ült a Chelsea kispadján, akkor két-két bajnoki címet és Ligakupa-sikert, valamint egy-egy FA-kupa- és Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett a londoni együttessel.

Az Internél és a Real Madridnál tett sikeres, illetve kevésbé sikeres kitérő után 2013-ban tért vissza a Chelsea-hez, amellyel alig több mint fél éve megnyerte a Premier League-et és a Ligakupát. A mostani bajnokságban azonban 16 forduló után 15 ponttal csak a 16. pozícióban áll a csapat, egy ponttal megelőzve a már kieső helyen található Norwich Cityt.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.