Királyról cikkeznek, és csak a bíróban bíznak a portugálok

A nemzetközi sajtó a portugál válogatott eddigi teljesítménye miatt a csapatkapitányt, Cristiano Ronaldót kritizálja, a portugál közvélemény leginkább a túlzott óvatossággal vádolt szövetségi kapitányt, Fernando Santost hibáztatja a gyenge szerepléséért.

Az Expresso hetilap például felfoghatatlannak tartja: a szakvezető miért­ ragaszkodik a Monacóban szereplő Joao Moutinho játékához, s miért­ nem küldi pályára Joao Mariót, a Sporting középpályását, valamint Renato Sanchest, a Benfica támadóját.

Miguel Cadete, az Expresso újságírója elkeseredettségében nyílt levelet írt a válogatottnak, amelyben arra buzdította Cristiano Ronaldót, hogy fogadja el a segítséget csapattársaitól, míg Santost arra kérte, hogy ne bújjon a legjobb portugál játékos háta mögé. A csalódottság és elégedetlenség légkörében David Andrade, a Público napilap kolumnistája arra emlékeztet, hogy a csapat az Eb előtti selejtezőkön és a barátságos meccseken kilencszer győzött, CR7 hat góljának köszönhetően. A szurkolókat rövid távú memóriával vádló újságíró azt is nehezményezi, hogy a portugálokat igazoló statisztikákkal sem foglalkozik senki.

A magyar válogatott játékosai közül Király Gáborral foglalkozott kiemelten a sajtó, akit bár gúnyosan a szürke melegítőnadrágos anti-Ronaldóként emlegetnek, ettől függetlenül elismerik kapusként elért kiemelkedő eredményeit. Jól tükrözi a portugálok lelkiállapotát, hogy a szerdai meccs előtt két nappal az egyetlen bizakodó hangvételű írás az, amely az eddig kizárólag Portugália győzelmével záruló mérkőzéseket dirigáló Atkinson angol játékvezetőről szól.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.