Kínai milliárdos szállt be az Atlético Madridba

távol-keleti ország  egyik leggazdagabb vállalkozója, Vang Csian-lin (Wang Jianlin).45 millió euróért vette meg az Atlético Madrid részvénycsomagjának 20 százalékát.
A szerdai megállapodást – mint az Efe hírügynökség jelentette – Vang egyik pekingi luxusszállodájában írták alá, a spanyol futballklub részéről Enrique Cerezo elnök és Miguel Ángel Gil Marín tanácsos.

A 60 éves kínai üzletember, a Wanda vállalkozói csoport tulajdonosa elmondta, mérlegelte, hogy melyik spanyol klubba szálljon be. Szóba került a Valencia is, de végül az Atlético mellett döntött. (A Valencia CF egyébként a szingapúri Peter Lim kezébe került.)

Ez az első eset, hogy kínai vállalat beszáll a spanyol labdarúgás finanszírozásába. A mostani megállapodás kitér arra is, hogy az Atlético futballiskolát nyit Kínában, amivel lehetőség nyílik tehetséges kínai fiataloknak, hogy a spanyol klubnál játszanak, kezdjék nemzetközi karrierjüket.

Vang egyébként nagy futballrajongó. Még a kilencvenes években alapította meg a Dalian Wanda FC csapatot. Üzletemberként tavaly fektetett be először Spanyolországban, 265 millió euróért vette meg a Madrid központjában lévő Espana nevű plázát a Santander Banktól.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.