Kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott címvédőként a hatodik helyen végzett a kazanyi vizes világbajnokságon: Benedek Tibor együttese a szombati helyosztón, a 2013-as barcelonai döntő "visszavágóján" 10-9-es vereséget szenvedett a montenegrói csapattól.

A kazanyi világbajnokságon a világligagyőztesként már olimpiai résztvevő szerbeket leszámítva a két legjobb válogatott szerezhet riói kvótát. A magyar válogatottnak legközelebb a januári belgrádi Európa-bajnokságon lesz erre lehetősége, ahonnan egy válogatott kvalifikálja magát a jövő nyári ötkarikás játékokra.

Eredmény

Az 5. helyért: Montenegró-Magyarország 10-9 (2-2, 2-1, 2-2, 4-4)

Gólszerzők: Ivovic 3, Paskovic, Janovic, Darko Brguljan 2-2, Radovic 1-1, illetve Hosnyánszky, Erdélyi, Varga Dániel 2-2, Szivós, Bedő, Varga Dénes 1-1

Mindkét csapat pontatlan támadásokkal kezdte az összecsapást, majd Szivós Márton törte meg a gólcsendet, a túloldalon azonban azonnal jött a válasz egy szép húzásból. A montenegróiak szinte ugyanazt a figurát a másik oldalról másolva a vezetést is megszerezték, Hosnyánszky Norbert azonban emberelőnyből egyenlített.

A második negyedben Vjekoslav Paskovic szerzett labdát, majd Madaras Norbert kissé könnyelmű védekezését kihasználva a kapuba bombázott. A montenegróiak nem sokkal később Aleksandar Ivovic második találatával már két góllal vezettek, emberelőnyből azonban Hosnyánszky révén gyorsan visszakapaszkodott a magyar csapat. Könnyedén egyenlíthetett volna a gárda, de két helyzet is kimaradt.

A nagyszünet után Varga Dániel úszott fel remek tempóban, lerázta magáról emberét, majd a hálóba bombázva egyenlített. Egy sarokdobás után teljesen elaludt a magyar védelem, Nagy Viktor pedig csak beleérni tudott Mladan Janovic közeli lövésébe. Elől továbbra sem találta a ritmust a Benedek-legénység, védekezésben pedig helyenként hibázott, Ivovic harmadik találatával újra két góllal vezettek a montenegróiak. A magyar csapat végül emberelőnyben Bedő révén tudott felzárkózni, de az egyenlítés elmaradt, ugyanis Varga Dániel távoli lövésénél a labda a kapufán csattant.

A záró felvonásban megúszás után újra kettőre növelte előnyét a montenegrói csapat, de Varga Dénes szép egyéni megmozdulás végén gyorsan szépített. A montenegróiak újabb gólt szereztek, ezúttal emberelőnyből, majd egy kihagyott magyar lehetőség után megúszásból is eredményesek voltak, amivel három és fél perccel a vége előtt gyakorlatilag el is döntötték az összecsapást. Erdélyi Balázs ezután emberelőnyből volt eredményes, de a túloldalon Darko Brguljan sem hagyta kihasználatlanul Varga Dániel büntetését. A végén Erdélyi Balázs, valamint Varga Dániel gólja csak a szépítésre volt elég.
"Talán nem fogtuk fel, milyen jelentőséggel bír egy ötödik hely a világbajnokságon, ez lehetett ma a probléma - értékelt Benedek Tibor. - Talán ha ötödikek vagyunk, és csak egy rossz olasz negyedünk van, akkor azt azért el tudom fogadni, így sokkal nehezebb - mondta, majd így folytatta: - Most szerintem ezt zárjuk le, értékeljük ki. Azt gondolom, az idei évben gyengültünk, ez látszik a nyarunkon, több csapattól is kikaptunk, ez egy igazán rosszul sikerült nyár. Nem posztokra akarom bontani, hanem egészben nézném majd a problémákat."

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.