Kijutott az Eb-re a női kézilabda-válogatott

Kijutott a decemberi Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, miután a selejtező negyedik fordulójában is nyert, ezúttal a svédek ellen 26:24-re, Békéscsabán.

A biztos csoportelsőséghez a hátralevő két fordulóban még egy pont szükséges Mátéfi Eszter csapatának.

Vincze Melinda kapura dob
Békéscsaba, 2010. április 4. Vincze Melinda, a magyar válogatott játékosa (k) kapura dob Linnea Torstenson (b) és Sara Eriksson (j), a svéd válogatott játékosai között a női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének 4. fordulójában játszott Magyarország - Svédország találkozón Békéscsabán. A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi Európa-bajnokságra, miután 26-24 (16-10) arányban megnyerte a mérkőzést. MTI Fotó: Lehoczky Péter

Nem szeppentek meg a svédek, és a találkozó elején Tóth Tímea ellen durván szabálytalankodtak. A hazai átlövő - hatalmas kötéssel a könyökén - csak a félidő közepén térhetett vissza. Ám nélküle is jól pörgött a Mátéfi-csapat, s a 14. percben 8:3-as magyar vezetésnél időt kért a skandináv alakulat. A folytatásban állandósult a különbség, így megnyugtató volt az előny a szünetre.

De nem volt lefutott a meccs, mert a vendégek 5:0-ás rohammal indították a második félidőt. A kapitány időt kért, s ettől kezdve aztán fej-fej mellett haladt a két válogatott, azonban a svédek egyszer sem vették át a lélektanilag oly fontos vezetést. A hajrát jobban bírta a magyar együttes, sikerült 25:22-re ellépnie, és ez már elég volt az Eb-re való kijutást jelentő győzelemhez.

A kvartettből az első két helyezett jut ki a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Magyarország-Svédország 26:24 (16:10)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.