Kihirdették az Év sportolóit

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 57. alkalommal megszervezett szavazás eredményhirdetésére hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestje keretében került sor.

Hosszú Katinka és Berki Krisztián
Hosszú Katinka és Berki Krisztián

Az év legjobb női sportolója címet Hosszú Katinka érdemelte ki a magyar sportújságírók szavazatai alapján. A 25 éves úszó - aki tavaly is győzött a voksoláson - az idén 200 és 400 méter vegyesen, valamint 100 méter háton Európa-bajnok volt, a rövidpályás világkupa-sorozatban pedig 69 érmet - közte 51 aranyat - nyert, és az összetett pontversenyben is diadalmaskodott.

Az év férfi sportolója a lólengésben idén harmadszor világbajnok Berki Krisztián lett. Az Újpest 29 éves tornásza - aki vb-címe mellett Európa-bajnoki ezüstöt is nyert ebben az évben - 2010 és 2011 után harmadszor győzött a voksoláson.

A tavalyi évhez hasonlóan Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és trénere lett az év edzője. Az amerikai Shane Tusup tavaly az első külföldi győztes volt a voksolás 1958 óta tartó történetében.

Az év szövetségi kapitányának Storcz Botondot szavazták meg. A kajak-kenu válogatottal sikert sikerre halmozó szakember másodszor érdemelte ki ezt az elismerést, először 2011-ben győzött, az elmúlt két évben második volt.

Az év csapata címet a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapata érdemelte ki.

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.