Kiesett a cselgáncsversenyekbe belesodort Madarász

A 90 kg-os Madarász Tamás kiesett a 16 között szerdán a londoni olimpia cselgáncstornáján, miután ipponnal vereséget szenvedett üzbég ellenfelétől.

Madarász, aki már felhagyott a versenyzéssel, a kvalifikációs rendszer bonyolultsága révén váratlanul, kontinentális szabadkártyával jutott ki az ötkarikás játékokra. Az első körben erőnyerő volt, a 16 között a 2009-ben világbajnoki ezüstérmes Dilsed Csorijev ellen lépett tatamira. Az üzbég dzsúdós első meccsén svéd ellenfelét verte vazarival.

Madarász Tamás már megpihent volna, amikor meghívót kapott Londonba
London, 2012. augusztus 1. A 90 kg-os Madarász Tamás a legjobb nyolc közé jutásért az üzbég Dilsod Csorijev ellen vívott mérkőzésén a 2012-es londoni nyári olimpia férfi cselgáncstornáján, az ExCel központban 2012. augusztus 1-jén. A magyar sportoló kiesett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Madarász bátran kezdett, az első percekben ő kezdeményezett, két szép akciót is indított. A meccs második felére láthatólag elfáradt, a vezetőbíró mindkét versenyzőt intette. Egy perc volt hátra, amikor Csorijev ippont érően eldobta a debreceni cselgáncsozót, ezzel megnyerte a találkozót.

"Az első percekben jobb voltam, biztos vagyok benne, hogy volt egy jukót érő akcióm is" – nyilatkozott Madarász Tamás. – "Tudtuk, hogy az üzbég lassú, az volt a feladat, hogy gyors, agresszív támadásokkal próbáljuk megdolgozni, ez működött is. Kis dolgok hiányoztak a ponthoz."

Madarász hozzátette, két és fél hónapot tudott készülni az olimpiára, miután megtudta, hogy indulhat. Arra a kérdésre, hogy folytatja-e pályafutását, nem tudott válaszolni.

"Ha nem, akkor is mindent megkaptam ettől a sportágtól, amit lehet" – mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.