Kiesett a Cleveland az NBA rájátszásában

Megint oda az esély, hogy a kosárlabdaszurkolók LeBron James–Kobe Bryant párharcot lássanak majd az NBA idei nagydöntőjében, de ez most a legkisebb gondja a csütörtök éjjelre alaposan lelombozódott clevelandi fanatikustábornak.

Miután a Boston Celtics 4:2-es összesítéssel kiejtette a Cavaliers-t a Keleti főcsoport elődöntőjében, a 25 éves, immár kétszeres MVP (legértékesebb játékos) James jövője vált teljesen bizonytalanná - legalábbis a „lovagoknál". Ugyan az olimpiai bajnok - akinek az éremgyűjteményéből még hiányzik az NBA-bajnoki cím - tősgyökeres ohiói, júliusban kiszállhat szerződése kötelmei alól, és „szabad ügynökként" New York-ba, Chicagóba vagy bárhová máshová igazolhat.Vagy akár maradhat is Clevelandben.

A kommentátorok mindenesetre minden eshetőséggel számolnak. „Győzni akarok. Ez az egyetlen, ami foglalkoztat. Mindenképpen meglepett a dolog, hogy egyszerre csak vége a szezonnak - nyilatkozta még Bostonban James, miután a 94:85-ös vereség után talán utoljára vonult az öltözőbe bordó mezben. Ezzel vége lehet a „furcsa párosnak" is: a veterán, 38 éves óriás center, Shaquille O'Neal első - és, meglehet utolsó - szezonját töltötte az ohióiaknál.

Az elődöntő utolsó három meccsét sorban hozta a Celtics, és már a hatodik összecsapás előtt firtatták James felelősségét. Ezúttal 27 pontot ért el, tíz gólpasszt adott, 19 szerzett lepattanója pedig egyéni rekordbeállítás. Ugyanakkor mindezzel együtt hullámzó teljesítményt nyújtott, kilencszer eladta a labdát, többször kritikus pillanatban.

A massachussettsi gárdára a tavalyi nagydöntős, és a mostani rájátszásban veretlen Orlando Magic vár vasárnaptól a keleti fináléban. Nyugaton az NBA-címvédő Los Angeles Lakers az esélyes: Bryanték hétfőtől a Phoenix Sunst fogadják.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.