Kiemelt kiemeltek

A volt világelső, s most is Serena Williams trónjának lehetséges detronizálói közé számító, 2014-es US Open-döntős dán Caroline Wozniacki (4.) korai kiesése akkor is szenzáció, ha tudjuk: az idei női tornán minden lehetséges… Noha a nyertes nem ismeretlen – hiszen csípősérülése előtt a prostejovi Petra Cetkovska volt már 25. is a WTA-rangsorban, a cseh 6:4, 5:7, 7:6-os sikere bravúr a javából.

Főleg annak ismeretében, hogy skandináv vetélytársának a döntő játszmában négy meccs labdája is volt, ám Cetkovska valamennyit hatalmas nyerő ütéssel hárította, aztán az idegcsatának ígérkező sorsdöntő tiebreakben sima 7:1-re nyerte a pontvadászatot.

A cseh Cetkovska a dán Wozniackit búcsúztatta
A cseh Cetkovska a dán Wozniackit búcsúztatta
Shannon Stapleton / Reuters

Összeállt tehát a legjobb 32 mezőnye, s a kétfordulós őrült rostálás eredménye: a legjobb tíz kiemelt közül csupán három élte túl az első két akadályt. A címvédő Serena Williams (1.), a román Simona Halep (2.) és a cseh Petra Kvitova (5.). Utóbbiak – kiegészülve a fehérorosz Azarenkával (20.) – egyaránt a tábla alsó felében próbálkoznak, hogy eljussanak a jövő vasárnapi döntőbe.

Az uraknál nem volt ilyen kaotikus szelektálás, de akadtak izgalmas meccsek. A brit Murray (3.) nehezen lendült játékba, a svájci Wawrinka (5.)még nála is nehezebben lépett tovább,miközben a nagy esélyes szerb Djokovics (1.) és svájci Federer (2.) lazán ütögetve táncolt a harmadik fordulóig.

A 32 kiemelt közül 26 hozta a papírformát. Hozzájuk csatlakozott a francia Benoit Paire, az ukrán Szergij Sztahovszkij, a kazah Mihail Kukuskin, az amerikai Donald Young, a belga Ruben Bemelmans (ő némi szerencsével, hiszen ellenfele, az amerikai Jack Sock 2:1-es játszmaállásnál sérülés miatt kénytelen volt feladni a meccset).

A hatodik kakukktojás, a cseh Jiri Vesely (ATP-48.) a fenti uraknál több említést érdemel. S nemcsak azért, mert az óriások csatájában (ő 198 cm, horvát ellenfele 208 centire nőtt) legyőzte a 21. kiemelt, horvát Ivo Karlovicot, hanem a meccs izgalmai és színvonala miatt is (7:6, 3:6, 3:6, 6:2, 7:6). A szervaháborúban a zágrábi 43 (!) ászt szórt, ám ez is kevés volt a továbblépéshez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.