Kicsit buzizott a FIFA-elnök

Sepp Blatter azt mondta, a homoszexuális futball-rajongók csak fogják vissza magukat a szexuális aktivitástól a 2002-es katari világbajnokságon. A felháborodás után persze bocsánatot kért.

Katarban a homoszexualitás hivatalosan bűncselekménynek számít. A FIFA-elnök kijelentése mély felhördülést keltett a melegjogi szervezetek köreiben.
„Nem állt szándékomban – és soha nem fog – megbántani bárkit is. Aki sértve érzi magát, attól bocsánatot kérek.” – nyilatkozta Sepp Blatter a botrány után kiadott közleményében. A nemzetközi futballszövetség elnöke egy hét eleji interjúban ejtette el a viccnek szánt megjegyzést, amely szerint a homoszexuális futballrajongóknak önmegtartóztatást kell majd gyakorolniuk Katarban.

A 2022-es világbajnokság vendéglátó országával kapcsolatosan több aggály is elhangzott. Nem csak azért, mert a nyári hónapokban akár 50 fokig is felkúszik a hőmérséklet; a rajongók jó előre tiltakoznak amiatt, hogy Katarban – legalábbis egyelőre – tilos a nyilvános alkoholfogyasztás.

Maga Blatter egyébként nem lát zökkenőket a világbajnokság lebonyolításában: „ A Közel-Keleten most kinyílik egy kultúra, amely a vallás miatt számunkra kissé másnak tűnik, mint a miénk. De a futballban nincsenek határok. Mi nyitva állunk mindenki előtt” –  hangoztatta optimizmusát a FIFA elnöke. Nagy meglepetésre december 2-án Katar nyerte el a 2022-es vb rendezési jogát Ausztrália, Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.