Kézilabda: statiszták a függöny mögött

Nem akármilyen meccs várt az ausztriai férfi kézilabda Eb-n addig mérleghintázó magyar válogatottra. A bécsújhelyi csoport záró aktusaként a csehek ellen lépett pályára az együttes, s a mérkőzésnek csak az egyik tétje volt a középdöntőbe jutás.

Akadt egy másik ugyanis, így aztán, amikor az Olesen, Pedersen dán bírópáros jelt adott a kezdésre, lelki szemeink előtt megjelent London és a 2012-es olimpia. Tudniillik az egymásra épülő kvalifikációs rendszerből adódóan a jövő évi, svédországi vb-n elért eredmények jogosítják majd fel a legjobbakat arra, hogy részt vehessenek az ötkarikás selejtezőn, míg a világbajnokságra a nyáron tartandó rostáról lehet eljutni, ez utóbbinak a párosítását pedig a mostani kontinenstorna rangsora szerint készítik el. Jórészt a középdöntősök lesznek a párharcok kiemeltjei, a többieket hozzájuk sorsolják. Vagyis a fiúk annak tudatában készülődhettek a találkozóra, hogy a kudarc nem egyszerűen az Eb-től való búcsút jelenti, hanem akár az olimpia is odalehet.

Ám mielőtt kiderült volna, hogy a franciák elleni remeklésből vagy a spanyolokkal szembeni kínlódásból jut-e több a harmadik fellépésre, megnéztük a csoportrangadót, amelyen az olimpiai és vb-első francia válogatottnak ötgólos előnyt, s ennek nyomán egy pontot sikerült eltékozolnia a derbiig hibátlan ibériaiak ellen (24:24).

Aztán már azt láttuk, hogy Laluska a 3. percben bevágja az első gólt az 5.-ben pedig a másodikat a csehek hálójába, és a Süttörből, Kartalról, Kisbajcsról meg ki tudja, még honnan érkezett drukkerek hangja majd' szétfeszítette a bécsújhelyi aréna falait.

Nem sokáig tartott azonban az öröm, mert a folytatásban Galia kapus hátul, Jicha pedig elöl kergette az őrületbe a mieinket, akik közül legföljebb Császár és Katzirz egy-egy megmozdulása után lehetett felpattanni. Ugyanakkor összességében nehéz volt eldönteni, hogy Csoknyai István csapatának játékára a gyatra vagy a szerencsétlen-e a megfelelőbb jelző. A vetélytárs öt góllal is vezetett már (24. perc: 8:13), de az első félidő hajrájának tempóváltása nyomán még visszaért a remény (13:14).

Majd ugyanilyen gyorsan el is szállt. A fordulást követően sorozatban öt gólt kapott Fazekas, és a táblát (34.: 13:18), valamint a görcsös kezeket elnézve lassanként lehetett melegíteni a Pestre induló busz motorját...

A szomorú helyzet a lényeget illetően a továbbiakban sem változott, a vége 33:26-os vereség lett, s persze bántóan korai Auf Wiedersehen! Ausztriának meg az Eb-nek.

A fejeket kéretik jó mélyre lehorgasztani.

C csoport (Innsbruck):

Németország-Svédország 30:29, Lengyelország-Szlovénia 30:30. A végeredmény: 1. Lengyelország 5 pont, 2. Szlovénia 4, 3. Németország 3, 4. Svédország 0.

D csoport (Bécsújhely):

Csehország-Magyarország 33:26, Franciaország-Spanyolország 24:24. A végeredmény: 1. Spanyolország 5 pont, 2. Francaiország 4, 3. Csehország 2, 4. Magyarország 1. .

Volt minek örülnie...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.