Kettő a kettőnek

Egyetlen játékos - Volta - került a Sampdoria kezdő tizenegyébe azok közül, akik az olasz csapat legutóbbi bajnoki meccsén kivonultak; ennyire tartotta a budapesti szereplést a genovai klub. Igaz, minek kockáztatta volna labdarúgói épségét három nappal a Samp-Genoa városi derbi előtt? A tét nélküli találkozónál izgalmasabb volt az a közlemény, amely a DVSC honlapján jelent meg csütörtökön: „Szerda este egy ismeretlen megkereste két játékosunkat, Dajan Simacot és Mirszad Mijadinoszkit, hogy rávegye őket a Sampdoria elleni Európa Liga-mérkőzés eredményének befolyásolására. A két labdarúgó a történtekről azonnal tájékoztatta a szakmai stábot és a klubvezetőket, akik megtették a szükséges lépéseket az UEFA és az MLSZ felé."

Hideg, az volt, bunda nem...

Ezzel együtt a nemzetközi kupákban párját ritkító „felnőttek-juniorok" parti első félidejében a debreceni „utcai harcosok" nem bizonyultak oly erősnek, mint Harkovban. Értsd: a genovai utánpótlás védelmében nem tettek akkora kárt, amekkorát az ukrajnai szállodában és őrbódéban. A szünetben 0-0 volt az állás, aztán a 48. percben - a tinédzser Messina szerencsétlenkedése nyomán - Kabát az ötösről a kapuba pöckölt (1-0). Majd a végén - Bódi és Bernáth akciója után - Volta Kabát testére rúgta a labdát, s az onnan a hálóba pattant (2-0).

Így tizenkettedik európai csoportmeccsén kivételesen pontot, sőt pontokat szerzett a Debrecen, köszönhetően a téli Kabátnak, s főként a hirtelen megfiatalított Sampdoria Európa Liga-paródiájának.

 

DEBRECEN-SAMPDORIA
2-0 (0-0)
Európa Liga-csoportmérkőzés, Puskás Ferenc stadion, 5000 néző. Jv.: Szuhina (orosz).
DVSC: Verpecz - Bernáth (Fodor, 92.), Simac, Mijadinoszki, Laczkó - Szakály, Bódi (Dombi, 88.), Varga, Czvitkovics, Yannick (Kiss, 66.) - Kabát.
Sampdoria: Da Costa - Grieco, Volta, Rossini, Messina - Dessena, Poli (Mannini, 80.), Obiang (Guberti, 72.), Sammarco, Koman - Kriszticsics.
Gól: Kabát (48. és 86.).

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.