Kétszer tizenhárom

A kupaszereplések alapján összeállított UEFA-rangsor első tizenhárom országának képviselőjével nem találkozhat a Debrecen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőiben.

A kvalifikációs szakasz négy fordulóból áll majd; a DVSC a másodikban (július közepén) lép pályára először. A negyedik körre tíz csapat marad, s a párharcok győztesei kivétel nélkül a BL főtáblájára kerülnek.

Az UEFA-lista élmezőnye: 1. Anglia, 2. Spanyolország, 3. Olaszország, 4. Franciaország, 5. Németország, 6. Oroszország, 7. Románia, 8. Portugália, 9. Hollandia, 10. Skócia, 11. Törökország, 12. Ukrajna, 13. Belgium.
Magyarország a következő tizenhárom végén található: 14. Görögország, 15. Csehország, 16. Svájc, 17. Bulgária, 18. Norvégia, 19. Dánia, 20. Ausztria, 21. Szerbia, 22. Izrael, 23. Svédország, 24. Szlovákia, 25. Lengyelország, 26. Magyarország.

A Debrecen csak akkor maradhat „európai", ha a BL-selejtező második köréből továbbjut, mert a harmadik, valamint negyedik fordulóban kieső együttesek az UEFA Kupát felváltó Európa Liga kvalifikációs mezőnyébe, illetve az EL 48 csapatot számláló főtáblájára kerülnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.