Kétnapos döntővel jutott a csúcsra Nadal

A címvédő Rafael Nadal nyerte a férfi egyest a francia nyílt teniszbajnokságon Párizsban, miután a vasárnapról hétfőre átnyúló döntőben négy játszmában győzött a világelső Novak Djokovic ellen. Nadal hetedszer diadalmaskodott a Roland Garroson, ezzel megdöntötte a svéd Björn Borg csúcsát.

A vasárnap kezdődött összecsapást két alkalommal is félbeszakították az eső miatt, majd a spanyol sztár szempontjából 6:4, 6:3, 2:6, 1:2-es állásnál felfüggesztették a mérkőzést. Djokovic vasárnap két elvesztett szett után szépített a spanyollal szemben, a harmadik játszmában 0:2 után sorozatban nyolc (!) játékot nyert. A hétfői folytatásban a mallorcai játékos azonnal behozta brékhátrányát és kiegyenlített, majd egészen 5:5-ig fej fej mellett haladt a két klasszis teniszező. Ezt követően Nadal viszonylag simán hozta az adogatását, Djokovic azonban bizonytalankodott, a spanyol meccslabdához jutott, s a szerb végül egy kettőshibával bukta el a meccset. 

A 26 esztendős Nadal a Roland Garroson szerzett hét győzelme mellett az Australian Openen és a US Openen egy-egy, Wimbledonban pedig két alkalommal diadalmaskodott, és ötvenedik ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben. A kétnapos küzdelem összességében 3 óra 49 percig tartott.

Nadal győzelmével szertefoszlatta Djokovic álmát, aki a wimbledoni tornán, a US Openen és az Australian Openen aratott diadala után sorozatban negyedik Grand Slam-sikerét akarta megszerezni. Ez utoljára 43 esztendővel ezelőtt az ausztrál Rod Lavernek sikerült.

Rafael Nadal a győztesnek járó kupával
Rafael Nadal of Spain holds the trophy during the ceremony after defeating Novak Djokovic of Serbia in their men's singles final match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris June 11, 2012. REUTERS/Gonzalo Fuentes (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS TPX IMAGES OF THE DAY)

Eredmény, férfi egyes, döntő:

Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 6:3, 2:6, 7:5

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.