Két hét eltiltás a Liverpool tiszteletlen kapusának

Bocsánatkérésre kényszerült Charles Itandje, a Liverpool futballcsapatának a labdarúgástól két hétre eltiltott tartalékkapusa, amiért tiszteletlenül viselkedett a hillsborough-i tragédia huszadik évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepségen.

A Premier League-ben szereplő angol klub vezetése azt követően függesztette fel tizennégy napra a hálóőr játékjogát, hogy a televíziós felvételek tanúsága szerint mosolygós arccal állt a szerdai ceremónián, miközben az 1989-es FA Kupa-elődöntőn bekövetkezett, 96 ember halálával járó katasztrófa áldozatairól emlékeztek meg.

A két évtizeddel ezelőtti mérkőzést a Liverpool a Nottingham Foresttel a sheffieldi stadionban vívta, amikor a lelátón a tömeg többeket a pályát a nézőtértől elválasztó fémrácshoz nyomott: 94-en a helyszínen vesztették életüket - köztük a mai liverpooli csapatkapitány, Steven Gerrard akkor tízéves unokatestvére -, ketten később haltak meg, összesen pedig 766-an szenvedtek különféle sérüléseket.

Itandje ellen, aki a kegyeletsértő viselkedéséért bocsánatot kért a szurkolóktól, s mindenekelőtt az áldozatok hozzátartozóitól, a Liverpool fegyelmi vizsgálatot indított - jelentette be a futballklub szóvivője. A kameruni születésű francia tartalékkapus, aki a Lens-tól 2007-ben szerződött át az angol együtteshez, már a pénteki edzésen sem vehetett részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.