Két Misleny-csillag

A Dunántúli Napló csütörtök reggeli számában a sportoldal szalagcíme így szólt: „Ezt is megcsinálták!” A nagy trouvaille-t pedig a Kozármisleny csapata produkálta, amely a mai magyar futballközpontok egyike, a Felcsút elbúcsúztatása után a Diósgyőrt is kiejtette – ahogyan a DN írta: „kipöckölte” – a Magyar Kupából.

Az együttes még csak gólt sem kapott a – besorolásuk szerint – NB I-es vetélytársaktól: az egyiket 2-0-ra, a másikat 1-0-ra győzte le. A miskolciak ellen a huszonegy éves Beke Péter szerezte az egyetlen gólt, az összeállítás pedig ez volt: Molnár – Kiss, Fellai, Lantos, Kocsis – Beke (Kirchner), Kovács, Wittrédi, Nagy Erik, Nagy Krisztián (Tóth) – Gránicz (Lauer).

Berta Tamás technikai vezető tréfálkozik: „A névsort nemsokára fejből fújja az ország...”

Veretlenek gólöröme. Balról: Kirchner, Nagy Krisztián, Gránicz
Veretlenek gólöröme. Balról: Kirchner, Nagy Krisztián, Gránicz
FC Kozármisleny

Egyelőre azonban Berta szerint ötszáz, míg a helyi lap tudósítójának becslése alapján kétszáz néző volt kíváncsi a Pécs közvetlen közelében lévő, hétezer lakosú város NB III-as csapatának kupameccsére. (Vagy az első osztályú riválisra.) A gárda korábban hét esztendőt töltött a második vonalban, és megalapozott a remény, hogy hamarosan ismét az NB II-ben játszik, mert tíz forduló után nyolc győzelemmel, két döntetlennel, valamint 28-5-ös gólkülönbséggel áll a Középcsoport élén. „Azért még korai lenne kijelenteni, hogy a bajnoki címet és a Magyar Kupát is elnyertük...” – mókázik tovább az érthetően jókedvű Berta, aki azzal fordítja komolyra a szót, hogy valószínűleg nehezebb időszak következik, mivel a következő kupakörben már oda-visszavágós rendszerben kell játszani, a hazai pálya előnyét pedig – a kozármislenyi sporttelep átépítése miatt alighanem a tavasztól – fel kell adni.

De ez is, az is kellemes gond.

S nyilván sokat segít a (hivatalosan) amatőr csapaton, hogy a játékosok egy része erősen kötődik a baranyai vidékhez, hiszen Beke, valamint Fellai József, Gránicz Patrik, Lantos Levente, Lauer Norbert, a két Nagy vagy Wittrédi Dávid egyaránt pécsi, illetve Pécs környéki fiatalember. Közülük Nagy Krisztián és Wittrédi egyformán nyolcgólos a bajnokságban, és hatékony a védőjáték is, hiszen az együttes hat bajnoki meccsen nem kapott gólt. A legnagyobb különbségű győzelmet (7-0) a Szekszárd ellen érte el a csapat, amelytől a Bölcske (2-2) és a Dabas (1-1) vett el pontokat.

Ezt a kettőt se becsüljük le, elvégre jobban szerepelt a kozármislenyiekkel szemben, mint a Felcsút meg a Diósgyőr...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.