Két lövésből lesz a gól

Törökország válogatottja a harmadik csoportmérkőzésre érkezett meg az Eb-re: a csehek elleni alsó „helyosztó" első szakaszában már többet mutatott, mint előző két franciaországi találkozóján. Ennek eredményeként a 10. percben gólnak is örülhetett a félholdas alakulat: Emre Mor kellemes sprint végén megtette kötelességét, s prímán centerezett Burak Yilmazhoz, aki jó ütemben érkezve, közelről – kihasználva a cseh védelem tökéletes zavarodottságát – nem hibázott (1-0).

A gól alighanem sokként érte az agyban még az öltözőben lévő cseh válogatottat: percekig sápadt arcok köszöntek vissza a gyepről, hogy tudniillik mit is kell ilyenkor tenni. A félidő közepére nagyjából meglelték a választ, amelynek nyomán Sivok szépen eltalálta a kapufát, Kaderabek is csaknem gólt szerzett három lépésről, nem utolsósorban Plasil oly' szép bombát eresztett meg, hogy Volkan Babacannak észnél kellett lennie a hárításhoz.

Mindeközben kiegyenlített küzdelem zajlott; már csak egy cseh gól kellett volna a totál egálhoz. Ehhez képest a törökök szereztek még egyet: kevéssel azután, hogy a ziccerben kilépő Arda Turant tévesen tapsolta vissza lesről a játékvezető, egy leshelyzet nyomán továbbengedett akció végén Ozan Tufan lőtte ki Cech bal felső sarkát (2-0). Tegyük gyorsan hozzá: a török csapat elég hatékonyan futballozott, amennyiben Ozan Tufané volt az együttes második, kaput eltaláló lövése.

A záró periódusban időnként Volkan Babacannak kellett nyújtózkodnia, de csak lazán. A törökök kilőtték a cseheket, s remegve várják a ma este meccseit: valóban felragyog-e a félholdjuk...

Törökország–Csehország 2-0 (1-0)

D csoport, Lens, 35 000 néző.

Jv.: Collum (skót).

Törökország: Volkan Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Ismail Köybasi – Emre Mor (Olcan Sahay, 69.), Ozan Tufan, Arda Turan, Selcuk Inan, Volkan Sen (Oguzhan Özyakup, 61.) – Burak Yilmaz (Cenk Tosun, 90.).

Csehország: Cech – Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil – Dockal (Dockal, 71.), Pavelka (Skoda, 57.), Darida, Plasil (Kolar, 90.), Krejci – Necid. Gól: Burak Yilmaz (10.), Ozan Tufan (65.).

 

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.