Két ír gól egy pontért

Az ír és a svéd válogatott úgy veselkedett egymásnak, hogy mindkét fél pontosan tudta: ezt a találkozót muszáj megnyernie a továbbjutás érdekében, mert Belgium és Olaszország ellen biztosan nem lesz könnyebb.
A papírforma svéd dominanciát és keményen védekező, kontrákban reménykedő íreket ígért. Az első félidőben ezzel szemben: kemény ír védekezés és nagy ír helyzetek.
Hoolahan gólja
Hoolahan gólja
Darren Staples / Reuters

A második félidő elején a gól is megszületett: Coleman beadása után Hoolahan pazar mozdulattal zúdította a labdát a svéd kapu bal oldalába (1-0). Ekkor felébredt a svéd csapat, ostrom alá vette Randolph kapuját, de minden helyzet kimaradt a 70. percig, amikor is Ibrahimovic beadását a menteni igyekvő Clark a saját kapujába fejelte (1-1).

Igazságos döntetlen az Eb eddigi talán legjobb meccsén.

E csoport
ÍRORSZÁG–SVÉDORSZÁG 1-1 (0-0)

Párizs, Stade de France, 73 419 ezer néző. Jv.: Mazic (szerb).

Írország: Randolph – Coleman, O'Shea, Clark, Brady – McCarthy (McGeady, 85.), Whelan, Hoolahan (R. Keane, 77.), Hendrick – Walters (McClean, 64.), Long.

Svédország: Isaksson – Lustig (Johansson, 45.), Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – Larsson, Lewicki (Ekdal, 86.), Källström, Forsberg – Berg (Guidetti, 59.), Ibrahimovic.

Gól: Hoolahan (48.), Clark (71. – öngól).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.