Két évre eltiltották Sarapovát

A huszonkilenc éves teniszezőnő doppingvétség miatt kapta a büntetést. 2018 januárjában versenyezhet újra – döntött a Nemzetközi Tenisz Szövetség.
A Nemzetközi Tenisz Szövetség két évre eltiltotta az orosz Marija Sarapovát. Az ötszörös Grand Slam-győztes az egyik első volt azok között, akik a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel buktak meg. Sarapovának januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív a doppingtesztje. Az eset után akkor úgy nyilatkozott: „Elszánt vagyok. Bárcsak ne kellene ezen keresztülmennem, de sajnos kell, és túl leszek rajta. Köszönöm a rajongóimnak a sok biztatást” – üzente Facebook-oldalán.

A huszonkilenc éves teniszezőnő most a hivatalos Facebook-oldalán adott hangot az értetlenségének a szervezet döntése miatt, szerinte ugyanis a vele szemben lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozásra használt tiltott szert, illetve tudtán kívül doppingolt. Hangsúlyozta, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fog fellebbezni.

Sarapova korábban azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

A korábbi világelső – akivel a hír hallatán a Nike-n és a teniszütőgyártó Headen kívül szinte azonnal szakítottak a legnagyobb szponzorai – eltiltása 2018. január 26-ig szól.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.