Kék ördögök

A belgák nem bírtak az argentin válogatottal, amely 1990 után jutott újra a négy közé világbajnokságon.

Kék pokol várta a vörösöket Brazíliavárosban: a vb idején Brazíliában portyázó százezernyi argentin drukker közül több tízezren szereztek jegyet a Belgium elleni negyeddöntőre. A hangos kórus hangulata hamar eksztázisba fordult: a nyolcadik percben a tornán eddig észrevétlen Higuain elé pattant a labda, a csatár pedig habozás nélkül Courtois kapujába küldte azt (1-0). A szurkolók jókedvét fokozhatta, hogy Messi és társai felszabadultabban és magabiztosabban futballoztak, mint a korábbi mérkőzéseken. Ehhez hozzájárult az is, hogy a rivális finoman szólva sem ellenállhatatlan játékkal jelentkezett a meccs első szakaszában. Hogy az argentinok jókedve se lehessen felhőtlen, arról Di Maria combja gondoskodott: a Real Madrid klasszisát fél óra múltán kellett lecserélni izomsérülés miatt. Igaz, a váltás sem viselte meg a dél-amerikai együttest, amely a szünetig magabiztosan őrizte előnyét a kapura semmiféle veszélyt nem jelentő európai ellenféllel szemben.

Higuain, a győztes találat szerzője
Ueslei Marcelino / Reuters

A fordulás után is tehetetlennek mutatkozott a belga társulat, miközben az argentinok majdnem megduplázták a fórt: Higuain tört befelé, labdája védőt talált, ám így is csak kevéssel kerülte el a kaput. Kevéssé tetszett érthetőnek, hogy Kompanyék a saját büntetőterületük előterébe húzódtak, s ott várták a riválist, ám a miértre hamar választ kaphattunk: az argentinok - egy elrontott belga kontra után - néhány másodperc alatt száguldottak végig a pályán, s az akció végén Higuain a lécet találta el.

A félidő második felében Witselék már próbálták gyorsítani a tempót, de hatékonyabbakká nem váltak. Wilmots szkavezető kettős cseréje sem hozott olyan változást, mint a korábbi meccseken végrehajtott változtatások. Jól jellemezte a helyzetet, hogy a szövetségi kapitány a hajrában a láthatatlan Hazard-t, társulata legnagyobb klasszisát is lehívta...

Egyebekben a játék – az argentin időhúzástól és megannyi belga fölíveléstől, egy Messi-ziccertől és Lukaku-lehetőségtől eltekintve - zavartalanul folydogált Rizzoli hármas sípszaváig, így Argentína némileg szerencsés góllal, de magabiztosan futballozva jutott az elődöntőbe.

ARGENTÍNA-BELGIUM 1-0 (1-0)
Negyeddöntő, Brazíliaváros, 68 000 néző. Jv.: Rizzoli (olasz).
Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Biglia, Mascherano, Di Maria (Perez, 33.) – Lavezzi (Palacio, 71.), Higuain (Gago, 81.), Messi.
Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, De Bruyne, Fellaini –Mirallas (Mertens, 59.), Origi (Lukaku, 59.), Hazard (Chadli, 76.).
Gól: Higuain (8.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.