KEDDI FRISS: Futball BL két magyarral

23.30 - Két magyar a labdarúgó BL-ben

Kedd este játszották a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó körének visszavágóit (szerdán újabb öt találkozót tartanak). A Genk tizenegyespárbajban jutott a BL főtáblájára: a belga csapatból Köteles László kapus két kísérletet is hárított, Tőzsér Dániel pedig szépen a hálóba lőtt.

Bajnokok Ligája-selejtező, rájátszás, visszavágók:

Malmö–Dinamo Zagreb 1-4 2-0

Villarreal–Odense 0-1 3-0

FC Zürich–Bayern München 0-2 0-1

Apoel Nicosia–Wisla Kraków 0-1 3-1

Genk–Maccabi Haifa 1-2 2-1

18.40 - Dzsudzsák és Eto'o

Az Internazionale és az Anzsi Mahacskal lezárta a tárgyalásokat Milánóban, megegyeztek Samuel Eto'o átigazolásáról, hamarosan hivatalos bejelentést is tesznek - írta a La Gazzetta dello Sport. A játékosnak a szokásos orvosi vizsgálaton még át kell mennie Rómában. Ezután utazhat Oroszországba, és írhatja alá szerződését. Eto'o a legjobban kereső futballista lesz, a megállapodás szerint évente 20,5 millió eurót kap fizetésként klubjától. Az átigazolásért az Anzsi 25 millió eurót fizet az Internazionalénak.

18.00 - Svéd keret

Olof Mellberg nem, de Zlatan Ibrahimovic helyet kapott a magyarok elleni Eb-selejtezőre készülő svéd labdarúgó-válogatott keretében. Az északi együttes szeptember 2-án lép fel Budapesten. Kapusok: Andreas Isaksson (Eindhoven), Johan Wiland (FC Köbenhavn). Hátvédek: Mikael Antonsson (Bologna), Andreas Granqvist (Genoa), Mikael Lustig (Rosenborg), Daniel Majstorovic (Celtic), Jonas Olsson (West Bromwich), Behrang Safari (Anderlecht), Oscar Wendt (Mönchengladbach). Középpályások: Emir Bajrami (Twente), Rasmus Elm (Alkmaar), Tobias Hysén  (Göteborg), Kim Källström (Lyon), Sebastian Larsson (Sunderland), Martin Olsson (Blackburn), Anders Svensson (Elfsborg), Pontus Wernbloom (Alkmaar), Christian Wilhelmsson (Al-Hilal). Csatárok: Zlatan Ibrahimovic (Milan), Ola Toivonen (Eindhoven), Johan Elmander (Galatasaray), Alexander Gerndt (Utrecht).

17.45 - Csernoviczki Éva bronzérmes

A 48 kg-os Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a párizsi, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság nyitónapján. A tatabányaiak háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmese hatodik mérkőzésén a belga Charline van Snickkel küzdött, akit két vazaarira kapott ipponnal győzött le.

15.30 - Nasri a ManCityben

Az Arsenal mindenben megállapodott a Manchester City illetékeseivel, így Samir Nasrit, a londoniak francia válogatott futballistáját eladja a kék-fehéreknek. Az Arsenal kedden hivatalos honlapjukon jelentették be, hogy a 24 éves középpályásnak már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon kell megfelelnie. A játékos vételárát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Nasri három szezont töltött az Arsenalnál.

15.00 - Van némi vigasz

A 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva - negyeddöntőbeli veresége után - a vigaszágon folytatja a küzdelmeket, míg a 66 kilós Ungvári Miklós nyolcaddöntős vereségével kiesett a párizsi, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság nyitónapján.

10.45 - Váltás az atlétikai szövetségben

A francia Essar Gabriel lett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) új főtitkára honfitársa, Pierre Weiss helyett. Gabriel a 2003-as párizsi világbajnokság szervezőbizottságának főigazgatója volt, a tavalyi, első ifjúsági olimpia szervezését pedig igazgatóként koordinálta a NOB-ban. A 64 éves Weiss, aki már néhány hónapja bejelentette távozását, Gyulai István halála, 2006 óta töltötte be a posztot. Az IAAF dél-koreai kongresszusán, Teguban szerdán - a világbajnokság rajtja előtt három nappal - elnökválasztásra is sor kerül, de meglepetés nem várható, mivel a jelenlegi vezető, a 77 éves szenegáli Lamine Diack az egyetlen jelölt.

10.15 - Rossz nyitány

Megkezdődött Párizsban a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatának legfontosabb versenye, a XVIII. világbajnokság, melynek keddi, három magyar indulójából Burján László rögtön kiesett. Az UTE 60 kg-os versenyzőjét az első párban szerepelt, és a svájci Michael Itennel küzdött. A mérkőzés két percen át nem hozott értékelhető akciót, majd a rivális egy válldobásra ippont kapott, s ezzel véget vetett a küzdelemnek. Mivel a vigaszágra csak a 74 tagú súlycsoport negyeddöntőjének a vesztesei juthatnak, Burján számára befejeződött a vb. A nyitónapon még a háromszoros Európa-bajnok, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári Miklós (66 kg) és a kétszeres Eb-második Csernoviczki Éva (48) szerepel.

9.10 - Czink-Marosi párharc?

Elkészítették a US Open selejtezőjének beosztását: a nőknél Czink Melinda a hazai közönség előtt szereplő Nicole Gibbsszel találkozik, míg Marosi Katalinnak az ukrán Marija Kortycseva jutott a nyitókörben. Amennyiben mindketten nyernek, akkor a következő fordulóban egymással játszanak. Babos Tímeára és Jani Réka Lucára egyaránt francia ellenfél vár, előbbi Stephanie Foretz Gaconnal, utóbbi pedig Iryna Bremonddal találkozik. Az egyetlen férfi induló, Kellner Ádám a litván Laurynas Grigelis ellen lép pályára. A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni, a 128 között a nőknél Arn Gréta van ott.

9.05 - Arn búcsúja

Arn Gréta búcsúzott a dallasi 220 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán: a világranglista 62. helyén álló magyar játékos az ukrán Katyerina Bondarenkótól szenvedett vereséget két sima szettben (6:2, 6:3).

8.15 - Világ atlétái, induljatok!

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség közlése szerint az előzetes nevezések alapján 202 ország 1945 sportolója vesz részt a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságon, a dél-koreai Teguban. Hae-Njong Cso, a szervezőbizottság alelnöke azt mondta, a jegyek 94 százalékát már értékesítették, ez pedig rekord a vb-k történetében. A szeptember 4-ig tartó eseményre szóló belépők egy részét különböző helyi szervezetek, iskolai osztályok és cégek kapták meg, a szervezők ugyanakkor azt remélik, hogy a szabadon maradt helyekre szintén elkelnek majd a jegyek.

8.00 - Ez ám a biznisz...

Egyedi szponzori szerződést kötött a Manchester United a DHL fuvarozóvállalattal, amelynek logója a jövőben a csapat edzőfelszerelésén lesz látható. A négy évre szóló szerződés pontos részleteit nem hozták nyilvánosságra, brit sajtóértesülések szerint a klub körülbelül 40 millió fontot kap. Az MU mezszponzora jelenleg az Aon, amely korábban szintén négyéves szerződést kötött a klubbal, és 80 millió fontot fizetett erre az időszakra. Sir Alex Ferguson csapata egyébként az angol bajnokság második fordulójában is győzött: hazai pályán 3-0-ra verte a Tottenhamet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.