Katari Nagydíj - mégis Közvetít a Magyar Televízió

Közvetíti a Magyar Televízió (MTV) vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó versenyét, a 250 kcm-es kategóriában Talmácsi Gáborral elrajtoló Katari Nagydíjat.

A magyar versenyző csapata, a Balatonring Team péntek este azt közölte az MTI-vel, hogy a spanyol jogtulajdonos Dorna cég - a magyar nézőknek és Talmácsi szurkolóinak tett gesztusként - felajánlotta az MTV számára a katari futam minden kategóriájának ingyenes közvetítését.

Az istálló szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tudomása szerint az állami csatorna vasárnap élőben adja a 250 kcm-esek viadalát, míg a 125 kcm és a MotoGP küzdelmeit késő este, csúsztatva tűzi műsorra. Ezt Schulek Csaba, az MTV sportfőszerkesztője megerősítette. Az élő közvetítés vasárnap este 20 órakor kezdődik.

Talmácsi Gábor örömmel fogadta a közvetítés hírét: "Külön erőt ad, és motivál, hogy piros-fehér-zöld motorral indulhatok a világbajnokságon, és végig ott lesz a tudatomban most is verseny közben, hogy több százezer magyar szurkol nekem a tévék előtt."

Ujhelyi István, a Balatonring projektkoordinátora ugyancsak elégedetten konstatálta a fejleményeket: "Egész héten tárgyaltunk, és bár megértem az MTV nehéz helyzetét, a sportrajongók, illetve az ország szempontjából különösen fontos, hogy legyen közvetítés. Bízom benne, hogy a jövő héten pont kerül az egész idényre vonatkozó szerződésre."

A program szerint a katari GP-t a 125 kcm-esek kezdik meg vasárnap 19 órakor, 20:15-kor következik a 250 kcm Talmácsival és Tóth Imrével, míg a sort a MotoGP zárja 22 órától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.