Kaká-transzfer: nini, egy művész Madridban!

Jóllehet az a Leonardo lett a Milan edzője, aki gyerekkori ideálja volt, sőt a 2000-es évek elején - micsoda megvalósulása egy álomnak! - együtt is futballozhatott vele a Sao Paulo FC-ben, Kaká elszegődött a Real Madridhoz.

Valószínűleg nem az extraklasszis brazil középpályás, hanem a pénz döntött erről, bár a Real Madrid "csak" 67,2 millió eurót fizet érte - ez minden idők második legnagyobb átigazolási summája a Zidane-ért szintén Madridból átutalt 73,5 millió után -, míg a Manchester City arab tulajdonosai kilenc számjegyű összeget is leszurkoltak volna a futballművész szerződtetése fejében. Mindenesetre Kaká azt mondta a hivatalos bejelentés után: "Nem akartam elhagyni a Milant, de trófeákat szeretnék nyerni a Real Madriddal."

Nesze, semmi, fogd meg jól...

Ami az eurókat illeti, Kaká maga sem jár rosszul: évi nettó kilencmilliós fizetésért szolgálja majd a fehér klubot. A szakmai oldal már más tészta, hiszen az utóbbi évadok Real Madridjai messze eltávolodtak a klub hagyományaitól, az eleganciától, a virtuozitástól, az európai "királyságtól".

Igaz, a Marca című lap tudni véli, hogy az argentin, holland vonal tekintetében nagy "söprés" lesz, mivel az újság úgy tippeli: e két ország - leginkább Calderon exelnök és Mijatovics exdirektor által kedvelt - labdarúgói közül egy sem szerepel majd a valaha volt nagy fehérek kezdő tizenegyében. Benne lehet viszont a csapatban a francia Ribery, a portugál Cristiano Ronaldo, valamint a spanyol Xabi Alonso, David Silva és David Villa.

Florentino Perez, a régi-új klubelnök egyelőre csak azt erősítette meg: "Kaká után Cristiano Ronaldóért megyünk, és mindent megteszünk azért, hogy ő is a Real Madrid játékosa legyen."

Ami biztos: a mai futball legnagyobb alakjainak egyike vált klubot, mégpedig több mint a nyolcszorosáért annak az összegnek (8,3 millió euró), amennyiért a Milan 2003-ban megvette a Sao Paulo FC-től. A brazil válogatottal 2002-ben világbajnok Kaká a Milan futballistájaként olasz bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, klub-világbajnokságot nyert, milánói pályafutása alatt lett Konföderációs Kupa-győztes, aranylabdás, a világ legjobb labdarúgója a FIFA, valamint a hivatásos játékosok szervezetének választásán. Mindent vitt...

Joggal mondta hát Paolo Rossi, 1982 világbajnoka és vb-gólkirálya: "Ha Milan-drukker lennék, most nagyon szomorú volnék." Eközben Madridban - ahol korábban Di Stefano, Puskás, Zidane, Ronaldo volt a mérce - nem győznek csodálkozni: nini, egy világklasszis...

Lábnyom az örökkévalóságnak: hollywoodi mintára készül a Maracana stadion hírességek utcájának új ékköve
Lábnyom az örökkévalóságnak: hollywoodi mintára készül a Maracana stadion hírességek utcájának új ékköve
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.