Kajak, Magyarország, kokain

A magyar kajak-kenu sport kapcsán rendre pozitív hírekről számolhatunk be. Nincs ez másképpen most sem, igaz, ez a pozitív eset erősen negatív...
Szombaton derült ki, hogy a Honvéd két kajakosa, az ötszörös világbajnok, 2011-ben az év női sportolójának választott Csipes Tamara, valamint a vb-ezüstérmes Dombvári Bence megbukott a drogteszten, mindkettejük szervezetében kokaint találtak.

– Természetesen meglepett bennünket, ami történt, nem ezt várjuk sportolóinktól – mondta a Népszabadság érdeklődésére az Európa-bajnokságon tartózkodó Csabai Edvin, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója. – Sportszerűtlen magatartásuk miatt mindkettőjük válogatottkeret-tagságát felfüggesztettük, és javasoljuk a MOB-nak, hogy vonják meg tőlük a Gerevich-ösztöndíjat. Mivel a múlt hét közepe óta Csehországban vagyunk, hazatérésünk után döntünk a fegyelmi tárgyalásról.

A Magyar Antidopping Csoport egy edzőtáborozás során tartott dopping- és drogtesztellenőrzést. Ha világverseny közben mutatta volna ki a droghasználatot a vizsgálat, akkor a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség elé került volna az ügy, ám ez esetben nem történt doppingvétség.
Fábián László, a MOB sportigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy mivel nem dopping-, hanem etikai ügyről van szó, a testület nem kezdeményez fegyelmi eljárást a két sportoló ellen.

– Ami viszont a Gerevich-ösztöndíj megvonását illeti, arról valóban mi döntünk, és rendre elfogadjuk a szövetségek javaslatát.

Ha kokainozik valaki, sikeresebbnek és kevésbé fáradtnak érzi magát, ezért is lehet mind többször hallani arról, hogy sportolók e kábítószert használják. Nagy port vert fel például Adrian Mutu esete; a román futballista 2004-ben – még mint a Chelsea labdarúgója – bukott le hasonlóképpen. A játékost azonnal kirúgták, majd hosszabb időre eltiltották.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.