Jövő héten közli a Hertha, hogy döntöttek Dárdairól

A Hertha BSC legkorábban jövő vasárnap nyilatkozik hivatalosan a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját is ellátó vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak a jövőjéről - írta hétfői számában a kicker című német szaklap.
Az újság szerint a berlini klub és a magyar szövetség (MLSZ) között létrejött megállapodás tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint a Hertha bármikor felbonthatja az MLSZ-szel kötött szerződést, így azonnali hatállyal megszüntetheti Dárdai kettős szerepvállalását. A megállapodás szerint a 39 éves szakember november 30-ig, az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig marad szövetségi kapitány.

Dárdai korábban a jövőjével kapcsolatos kérdésre azt felelte: "Aki ismer engem, az tudja, hogy amit elkezdek, azt szeretem befejezni."

A szakvezető tavaly szeptemberben, megbízott kapitányként vette át a válogatott irányítását, majd decemberben az MLSZ megállapodott a Herthával arról, hogy Dárdai a selejtezősorozat végéig a nemzeti tizenegy kispadján marad. Februárban a Hertha az U15-ös csapatától a felnőtt együtteshez rendelte megbízott vezetőedzőként Dárdait, aki az élvonalban tartotta a berlini gárdát, majd május végén határozatlan időre szóló szerződést írt alá.

A 61-szeres válogatott korábbi középpályás vezetésével a magyar válogatott tavaly októberben Bukarestben 1-1-es döntetlent játszott, majd három nappal később a Feröer-szigetek vendégeként 1-0-ra nyert, s ugyanilyen arányban győzte le hazai pályán november közepén a finneket. Márciusban a görögökkel 0-0-t játszott a csapat Budapesten, múlt szombaton pedig Helsinkiben 1-0-ra verte a finneket.

A magyar együttes így 11 ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll az Eb-selejtezők F csoportjában, vezetnek a románok (14 pont), mögöttük az észak-írek (13) a másodikak. A magyarok szeptember 4-én fogadják a román válogatottat, három nappal később pedig Belfastban játszanak az észak-írekkel.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.