Johan Cruyffnak tüdőrákja van

Egy barcelonai klinikán tüdőrákot diagnosztizáltak a 68 éves legendás holland labdarúgónál, Johan Cruyffnál.
A múlt heti hírt először a RAC1 katalán rádióállomás, majd a Mundo Deportivo közölte. A spanyol lap cikke szerint az FC Barcelona korábbi kiváló játékosa, későbbi vezetőedzője - aki fiatal kora óta erős dohányos volt - további vizsgálatok elé néz, hogy mihamarabb kiderítsék, milyen súlyos a betegsége.

Csütörtök kora délután Cruyff szóvivője, Carole Thate megerősítette a diagnózis tényét, de további részleteket nem közölt.

Az FC Barcelona is közleményt adott ki az ügyben: a klub jókívánságait a gazdasági ügyekért felelős alelnök, Susana Monje tolmácsolta. Cruyff korábbi játékosa, Ruud Gullit a közösségi oldalán üzent az edzőnek: „Tudom, hogy nagy harcos vagy! Sok csatát megnyertél, ezt is meg fogod!”

Cruyff az Ajax színeiben játékosként háromszor nyert BEK-et, az Aranylabdát szintén háromszor kapta meg, a válogatottal világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az FC Barcelona vezetőedzőjeként ugyancsak ünnepelhetett BEK-győzelmet. Ebben az időszakban, 1991-ben koszorúérműtéten esett át, s azután felhagyott a dohányzással. Edzőként legutóbb 2009 és 2013 között tevékenykedett, amikor a katalán válogatottat irányította.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.